"Djevojke iz Hrvatske"

Riječki pjevač Dario Terglav ima novi spot: “Glazbena pohvala svim našim ženama”

Mirna Šumberac

Foto: SERGEJ DRECHSLER

Foto: SERGEJ DRECHSLER

Ovo je pop-rock, vesela i poletna ljetna pjesma, rađena u retro stilu.Promocija spota »Djevojke iz Hrvatske« u izvedbi riječkog pjevača Darija Terglava održana je jučer u klubu Bačva. Pjesmu i spot predstavili su Dario Terglav, Robert Pilepić i Ana Butigan.


Glazbu i tekst radio je Robert Pilepić, a aranžman Goran Troha, Igor Willheim i Goran Lakotić.


Pjesma je snimljena u studiju Gorana Lakotića, a bubanj u studiju Nene Belana. Spot je snimila i režirala Ana Butigan, a javnosti će biti prezentiran ovog petka na YouTubeu.

– Ovo je pop-rock, vesela i poletna ljetna pjesma, rađena u retro stilu. Glazbom se bavim dvanaest godina, imam bend koji se zove Insula, s Krka, također, dva dua Two stupid dogs i PreKardashians.


Moja prva pjesma »Samo za kraj« koja je i autorska, izašla je krajem veljače. Do kraja godine planiram snimiti još dvije pjesme, barem još jednu sa spotom. Nažalost, sada je sve usporeno zbog korone.


Cilj mi je da sljedeće godine izdam album za koji bih imao veću promociju, a također, u planu mi je i neki festival. Kad album bude objavljen, na redu je i turneja po Hrvatskoj. Sve pjesme snimio sam u suradnji s Dallas Recordsom, rekao je Terglav.Na predstavljanju spota zahvalio je svima koji su sudjelovali u stvaranju videa i glazbe te klubu Bačva koji je dao prostor za promociju.
– Spot je razigran, kao i pjesma, ljetan.


Htjeli smo ga napraviti tako da izgleda kao da je sniman Super osmicom kako bi bio usklađen s muzikom koja zvuči kao da je nastala u prošlim vremenima.


Pozdravljam djevojke koje su surađivale u izvedbi i zahvaljujem im na tome, rekla je Ana Butigan.


Foto: SERGEJ DRECHSLER


Foto: SERGEJ DRECHSLER


Autor glazbe i teksta poznati je i nagrađivani riječki autor Robert Pilepić.– Mi volimo reći – »Naše more je najljepše, naša obala je najljepša, naše maslinovo ulje je najbolje, naš nogomet je najbolji«, pa smo tako i mi napravili pjesmu koja govori o tome da su naše, djevojke iz Hrvatske, najljepše i najbolje s poentiranjem na ovo »najbolje«.


Mi govorimo o našim djevojkama, mamama, tetama, nonama i kad već hvalimo sve svoje, zašto ne bismo i njih. Vidjeli smo da je Dario idealan za takvu pjesmu, naš hrvatski Ed Sheeran.


Spot je sniman na potezu Zvoneće – Vele Mune i na plaži na Kantridi. Imamo u spotu i kaubojski ples i vlakić – sve što se ne smije, s osmijehom je rekao Robert Pilepić.


Foto: SERGEJ DRECHSLERInače, Dario Terglav se glazbom počeo baviti s 10 godina, pohađao je satove klavira na Narodnom Veleučilištu u Rijeci te je učio gitaru i pjevanje u Domu mladih. Vokalne sposobnosti usavršio je uz mentora Žanila Žaka Tataja.


Uz klavir svira cajon i udaraljke. Sa svojim je bendovima nastupao je diljem Hrvatske, u Sloveniji, Austriji, Njemačkoj i u BiH.