"Minuta” 

Riječki bend Ministranti imaju novi singl: Spot za pjesmu obiluje apokaliptičnim motivima

S.M.

Foto: PR

Foto: PR

U spotu se, po prvi put, pojavljuje i bend i to kroz dijelove nadolazećeg live koncerta iz glazbenog video serijala Izvanredne Sjednice.     Tko su ljudi koji misle da mogu mijenjati svijet i koliko im je vremena potrebno? Imaju li neki veliki plan? Jesu li zaista spremni i dovoljno jaki? Ili samo tako o sebi vole misliti zaštićeni zidovima vlastitih sobica, skriveni iza tipkovnica?


Riječki bend Ministranti ovu dvojbu o stvarnoj snazi ili čistom samozavaravanju današnjeg čovjeka promišlja u svojoj novoj pjesmi “Minuta”  čiju glazbu potpisuje Vedran Vučković – Vule, a tekst Dražen Baljak.


Spot za pjesmu, iza kojeg stoji Dinko Čvorić – Doringo uz idejnu asistenciju Roka Baljka, obiluje apokaliptičnim motivima i vizualnim elementima omota nadolazećeg albuma MInistranata kojeg su osmislili Tomislav Matić i Stipe Strika iz riječkog Yan Kamov Designa,.
U spotu se, po prvi put, pojavljuje i bend i to kroz dijelove nadolazećeg live koncerta iz glazbenog video serijala Izvanredne Sjednice.     Kada su se u špici lockdowna i sveopće društvene i medijske histerije zavukli u jednu riječku garažu s ciljem da stvaraju rock glazbu, nisu se obazirali na učestala pitanja prijatelja “Dobro, jeste li vi normalni?”. Predvođeni Draženom Baljkom – gitarom Leta 3,  Robertom Šušom za mikrofonom, Voljenom Korićem na bubnjevima i Vedranom Vučkovićem na bas gitari, samoprozvali su se Ministrantima i tvrdoglavo nastavili služiti rock’n’rollu, povremeno poštujući razmak od 2 metra. Iza sebe imaju rock anti – himnu “Rock je mrtav”.