KULTNI BEND

Riječke punk legende Paraf ove subote sviraju u Boogaloo Clubu

Hina

Foto: Marko Gracin

Foto: Marko Gracin

Na koncertu će svirati obje postave ParafaZAGREB – Riječke punk legende Paraf održat će u subotu, 17. prosinca, prvi koncert nakon ponovnog okupljanja u Boogaloo Clubu, gdje će promovirati novi albuma uživo „DELTA live album 2022“ i reizdanje drugog albuma „Izleti“ na vinilu, najavio je organizator koncerta Twilight Promotion.


Na koncertu će svirati obje postave Parafa, prva postava s legendarnim Valterom Kocijančićem kao frontmenom, koja je 1980. objavila njihov prvi album „A dan je tako lijepo počeo…“, koji mnogi smatraju najboljim punk rock albumom na ovim prostorima, i druga postava s vodećim ženskim vokalom Pavicom Čabrijan, aka Vim Colom, koja je zamijenila Kocijačnića.


U drugoj postavi su objavili album „Izleti“ (1981) koji slovi za jedan od najboljih post punk albuma, te „Zastave“ (1984) koji je zapamćen kao jedan od prvih post punk dark albuma.
Tako će Paraf proći kroz cijeli svoj opus i odsvirati sve svoje hitove, od punk himni sa prvog albuma „Na tragu“, „Narodna pjesma“, „Perpspektiva“, „Visoki propisi“, hitove sa drugog albuma „Pobuna bubuljica“, „Želim biti vojnik“, „Ružan san“, sa trećeg „Željko“, „Zastave“ itd.


Odsvirat će i prvi singl „Rijeka“ i „Moj život je novi val“, nikad objavljenu „Goli otok“, prvi singl sa Vim Colom „Fini dečko“ i nekoliko novih pjesama.


Kao posebni gosti svirat će još jedne riječke legende, grupa Grč koja postoji od 1982. godine, a njihov album prvijenac „Sloboda narodu“, koji je trebao izaći na vinilu 1987., tada se objavljuje samo na audio kazeti. No, njihove dvije pjesme se ipak pojavljuju na kompilaciji „Rijeka, Paris, Texas“.


Godine 2008. Grč izdaje svoj prvi CD – „Još ima krvi“ na kojem se nalazi 16 pjesama koje su presjek njihova rada, a nakon toga napokon izlazi i „Sloboda narodu“ na vinilu.


Prvi će na pozornicu izaći zagrebački old school punk rock bend Eksodus, koji je također u svojoj prvoj fazi svirao sredinom osamdesetih, od 1983. do 1987., te prešao iz punk rock faze u post punk fazu kao i Paraf.