OK Human

Za deset dana izlazi novi album Weezera, ali ne onaj koji su najavljivali

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Ovaj album je, doduše, Cuomo spominjao prošle godine, kao djelo koje će biti više bazirano na zvuku klavira i „vrlo ekscentrično“, za razliku od „Van Weezera“ koji bi trebao biti njihov metal albumWeezer su prošlu jesen najavili izlazak novog albuma pod nazivom „Van Weezer“ 15. svibnja, objavili singl i video za „The End of the Game“, a onda se ćudljivi frontmen Rivers Cuomo valjda predomislio.


Skoro pa od nikud jučer su na svom Twitter profilu objavili da album izlazi i to prije negoli je najavljivano, ali ne „Van Weezer“ čije ime sugerira posvetu Van Halenu, već „OK Human“ koji bi s obzirom na naziv mogao biti posveta “OK ComputeruRadioheada.Ovaj album je, doduše, Cuomo spominjao prošle godine, kao djelo koje će biti više bazirano na zvuku klavira i „vrlo ekscentrično“, za razliku od „Van Weezera“ koji bi trebao biti njihov metal album, iako se to po prvom spomenutom singlu ne bi baš dalo zaključiti.


Sniman je djelomično u slavnim Abbey Road studijima, ima 12 pjesama i izlazi već 29. siječnja. Prvi singl „All My Favorite Songs“ izlazi prekosutra, ali je već „procurio“ na YouTube, ili je riječ samo o nekoj od verzija s obzirom da traje samo minutu i 49 sekundi. S obzirom kako zvuči, Weezer su u pop fazi, ali pravovjerni fanovi njihovog opusa i emo power-popa mogu odahnuti. Ne pokušavaju zvučati kao Rediohead.