Priče žena

Urban&4 napravili moćan spot za singl “Sama”, pogledajte

Portal Novi list

Foto Press

Foto Press

Svaka od žena koja se u spotu pojavljuju utjelovljuju i snagu i krhkost žena, one su dale spotu i svoje intimne priče, ali i simbolički i univerzalno progovorile u ime svih nas, objašnjava Milica Czerny UrbanUrban&4 danas su predstavili zaista moćan spot za singl “Sama”. Riječ je o jednoj od pjesama koja će se naći na predstojećem dvostrukom studijskom albumu “Lipanj, srpanj, kolovoz”.


Album će predstaviti dvije strane Damira Urbana, jednu s njegovom Četvorkom i drugu solo. Devet je pjesama na prvom i osam na drugom CD-u, koji je ujedno i podnaslovljen “Zapisi”. Album će biti objavljen u petak, 10. rujna.


“Sama” je peti singl, nakon Porinom nagrađene “Iskre”, “Pseće oluje”, “Kuće sjećanja” i “Diva”. Evo kako nastanak pjesme opisuje sam Urban.
“Pjesma ‘Sama’ nastala je jednog jutra za mojim stolom, a nakon toga, za tim istim stolom, snimljena je njezina prva, ujedno i zadnja, verzija. To je verzija koja je sadržavala samo glas, akustičnu gitaru i moj pokušaj slaganja višeglasja.


Ostali članovi benda su potom napravili svoje dionice, a onda ih sami i snimili. Na kraju, Sandi Bratonja se uhvatio miksanja tih naših traka, a Goran Martinac je onda svemu tome dodao završni sjaj.


Osim spomenutih singlova objavljenih s Četvorkom, ‘Nitko osim nas’ je jedini singl sa ‘Zapisa’, pjesama koje su nastajale u potpuno intimnoj atmosferi, tek uz pomoć nekolicine prijatelja”, objasnio je Damir Urban.Pjesma “Sama” govori sama za sebe, potrebno je samo slušati, napominje.


“O samoj tematici pjesme ne bih previše govorio. Vjerujem da je njena priča dovoljno jasna i nema je potrebe dodatno objašnjavati slušateljima.


Milica je, po meni, napravila predivan spot koji prati pjesmu. Nakon razgovora s njom o tome kakav bi uopće trebao biti spot koji će vizualno ispratiti pjesmu, odlučio sam se povući i prepustiti joj mogućnost da stvari u potpunosti istjera na svoj način”, rekao je Urban.


Milica Czerny Urban na upečatljiv je način svojom režijom u spotu uspjela prenijeti snažnu poruku pjesme.


“Jako sam uzbuđena zbog ovog spota, ponajviše zbog divnih žena koje sam u njemu okupila. Osjećala sam da je cijelu priču, posvećenu i ispjevanu o ženama, potrebno ostaviti u potpunosti nama, tako da sam prvi puta snimala Damiru i bendu spot u kojem nikoga od njih nema.


Svaka od žena koja se u spotu pojavljuju utjelovljuju i snagu i krhkost žena, one su dale spotu i svoje intimne priče, ali i simbolički i univerzalno progovorile u ime svih nas”, objašnjava Milica Czerny Urban.


U spotu sudjeluju: Jelena Lopatić, Aleksandra Stojaković Olenjuk, Nataša Antulov, Tea Marohnić, Mila Čuljak, Tanja Smoje, Rajka Antulov, Belma Džomba, Marinella Matejčić, Dare Tomić i Ana Gavran Miloš.


Album “Lipanj, srpanj, kolovoz” bit će moguće prednaručiti putem webshopa Croatia Recordsa već od ovog petka, 3. rujna. Tada će biti otkrivena i naslovnica albuma. Za njeno likovno oblikovanje zaslužan je cijenjeni ilustrator i slikar Tomislav Torjanac.