Limitirano izdanje

U prodaji vinil “Brutalist” riječkog dua The Siids

Jakov Kršovnik

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Darko Terlević i Stanislav Grdaković predstavili limitirano izdanje svog albuma prvijenca na radost obožavateljaIspred Dallas Music Shopa riječki duo The Siids, Darko Terlević i Stanislav Grdaković, predstavili su vinilno izdanje svojeg albuma prvijenca »Brutalist«.


Riječ je o limitiranom izdanju od 300 primjeraka, koje su fanovi u subotu mogli kupiti po promotivnoj cijeni, a preostali primjerci u slobodnu prodaju kreću od ponedjeljka.


Za vinil su se odlučili nakon što su doznali da je izdanje na CD-u rasprodano, a i željeli su imati svoj album na vinilu, koji je ponovno sve popularniji.
– Stvarno je poseban gušt slušati album dok gledaš kako se ploča vrti, dok u rukama držiš »inlay« s tekstovima i fotografijama Kristijana Vučkovića i Stelle Mešić, koje je izvrsno za potrebe LP formata, kao i za CD, dizajnirao Mladen Stipanović.


Za novi album sljedeće godine nećemo čekati još dodatnih godinu dana, nego ćemo ga odmah izdati na vinilu uz kupon za besplatno skidanje s interneta, rekao je nedavno za Novi list Darko Terlević.


Pitali smo ga kakav zvuk mogu očekivati oni koji još nisu slušali Siidse, a vole vinil.


– Moći će čuti jedan mix elektronskog rocka, odnosno elektronske baze s organskom estetikom zvuka koju sviramo već godinama, rekao je.


The Siidsi su u petak nastupili na svečanoj dodjeli nagrade Ambasador za elektroničku glazbu u opatijskom Centru Gervais, a Terlević kaže da za sada nemaju u planu nove koncerte.


– Bilo bi divno saznanje da će se krenuti u travnju, kako kažete, ali nećemo ništa govoriti unaprijed. Zadovoljni smo sinoćnjim nastupom, a ostalo kako bude, kako svima ostalima, tako i nama, zaključio je.