Heavy metal altruizam

U prodaji nakit od žica gitara četvorice gitarista Iron Maidena za humanitarne svrhe

T.I.

Sav prihod od prodaje ovih narukvica ide na račun Heavy Metal Truantsa, dobrotvornog biciklističkog kluba ljubitelja heavy metala koji održavaju vožnje i utrke u humanitarne svrhe, preciznije, za siromašnu i bolesnu djecuDa heavy metal legende Iron Maiden imaju altruizma i veliko srce znamo još iz rata s ovih prostora kad su se ušuljali u opkoljeno Sarajevo i za tamošnje fanove održali humanitarni koncert. Sad nas podsjećaju da nisu zaboravili misliti na druge s još jednom humanitarnom idejom, k tome inovativnom i zanimljivom.


Ovaj put udružili su se s neprofitnom britanskom zlatarskom kućom The Guitarwrist kako bi predstavili prstenje i narukvice napravljene od gitarskih žica koje su Steve Harris, Dave Murray, Adrian Smith i Janick Gers koristili na turnejama. Razlog je human: sav prihod od prodaje ovih narukvica ide na račun Heavy Metal Truantsa, organizacije o kojoj je također vrijedno potrošiti koje slovo. Naime, riječ je o dobrotvornom biciklističkom klubu ljubitelja heavy metala koji održavaju vožnje i utrke u humanitarne svrhe, preciznije, za siromašnu i bolesnu djecu. U deset godina postojanja tako su prikupili preko milijun funti.


Ovu brojku će uvećati prodajom nakita koji će za poklonike Iron Maidena imati veliku vrijednost kao memorabilija. Nije mala stvar za nekog die hard ljubitelja imati narukvicu ili prsten od žice na kojoj su njegovi idoli zaista i svirali.
U kolekciji se nalazi deset vrsta predmeta, a najskuplji je prsten od srebra “obogaćen” bas žicom s Maidenove svjetske turneje Legacy Of The Beast po cijeni od 199 funti. Najjeftiniji artikl u asortimanu je “Test Tube”, koja se prodaje za 90 funti, a riječ je o ogrlici s privjeskom sa žicama za gitare koje su  svirali Murray, Smith i Gers tijekom svjetske turneje.


Ostale stavke u asortimanu uključuju narukvicu “Distortion”, koja koristi upletene bas žice koje svira Steve Harris, kožu, razmaknice i Eddie lubanju (175 funti), narukvicu sa žicama za gitaru “Riff” (160), ” Riff” narukvicu sa žicama bas gitare (150), narukvicu “Reverb” koja ima upletene bas žice i Eddie lubanju (160) i naušnice od čistog srebra “Melody” (100 funti).


Detalji o nakitu s potpisom Iron Maidena mogu se pogledati (i kupiti) na stranici zlatarnice The Guitarwrist.