Petodijelna manifestacija

U Krku počinje festival Tramonto, otvara ga Dimitrije Dimitrijević. Evo tko sve još nastupa

Mladen TrinajstićKRK – U organizaciji udruge Kreativni Krk koju čini skupina mlađih Krčana posvećenih organiziranju i upriličavanju niza kulturnih, najčešće glazbi okrenutih manifestcija, i ove će se sezone u tom otočnom gradu održati još jedan, sad već tradicionalni serijal glazbenih gostovanja nazvan Tramonto. Petodijelna manifestacija čiji će se besplatni koncertni nastupi na Trgu krčkih glagoljaša odigravati srijedom, otvorena će biti već sutra, kad će na pozornicu izaći Dimitrije Dimitrijević.


Dimitrije Dimitrijević kantautorski je projekt Dimitrija Simovića, basista i pjevača grupe Igralom. Počeo je 2017. godine u Zagrebu, gdje su uz pomoć Ivana Grobenskog snimljena dva EP-ja: »Južno« i »Ponestaće«. Dimitrijević je do sad odsvirao više od 80 koncerata s namjerom da svoj zvuk pronađe u suradnji s uvijek drugom ekipom pratećih glazbenika. Tako se u sklopu ovog projekta na pozornicama diljem regije smijenilo više od 20 različitih glazbenika, predstavio nam je Luka Adžić-Kapitanović, čelnik Kreativnog Krka, uvjeren da će u spomenutom gostovanju, jednako kao i onima koja će uslijediti, uživati svi koji vole i prate domaću alternativnu scenu. Na krčkom će koncertu, uz Dimitrija, nastupiti i Dimitrijević orkestar koji u ovoj prigodi čine Sara Renar (synth, vokal), Vedran Peternel (soundscape), Viktor Slamnig (bas), Jakša Perković (gitara), Ivan Cimi Marinović (bubanj) i Leo Beslać (synth).


U nastavku ljeta novi Tramonto sessioni na istom krčkom trgu uslijedit će još i tijekom večeri 13. i 27. srpnja, odnosno 17. i 31. kolovoza, a svi će nastupi, uz besplatan ulaz, počinjati u 21 sat. Osim Dimitrija Dimitrijevića, svojim će Tramonto koncertnim nastupima publiku razveseljavati još i niz drugih vrsnih protagonista domaće alternativne scene – Miriiam, Marisol, Lovely Quinces i Seine.