Cijenjeni instrumentalist

U 83. godini umro Ronnie Tutt, bubnjar Elvisa Presleya

T.I.

U pauzama rada s kraljem rock'n'rolla i kasnije svirao je kao session studijski glazbenik i član tour bendova mnogih zvijezda, od Grama Parsonsa, Emmylou Harris, Jrryja Garciu iz Grateful Dead, Johnnyja Casha, do Stevie Nicks i Billyja Joela“U dubokoj tuzi moja obitelj i ja dijelimo gubitak našeg dragog oca. Legendarni bubnjar, Ronnie Tutt napustio je zgradu“.  Zapisao je to sin Terie Tutt na Facebooku i odabrao pravu riječ.


Njegov otac zaista je bio legendarni bubnjar, najpoznatiji kao član TCB Banda („Taking Care Of Business) Elvisa Presleya  od 1969. do jegove smrti 1977.godine.


Ronnie Tutt umro je u 83. godini. Razlozi smrti nisu navedeni.
U pauzama rada s kraljem rock’n’rolla i kasnije svirao je kao session studijski glazbenik i član tour bendova mnogih zvijezda, od Grama Parsonsa, Emmylou Harris, preko Jerryja Garcije iz Grateful Dead i Johnnyja Casha, do Stevie Nicks i Billyja Joela.


Povodom njegove smrti oglasila se i Elvis Presley Enterprises zaklada koja brine o Elvisovoj ostavštini i njegovom imanju Graceland u Memphisu.


“Osim što je bio legendarni bubnjar, bio je i dobar prijatelj mnogima od nas ovdje u Gracelandu. Uživali smo svaki put kad nam se ovdje pridružio na proslavi Elvisovog tjedna, Elvisova rođendana i mnogim drugim posebnim prilikama. Ronnie je bio nevjerojatan ambasador Elvisove ostavštine – dijeleći svoja sjećanja na rad s Elvisom s obožavateljima – kao i donoseći Elvisovu glazbu do arena diljem svijeta kroz kasnije Elvis in Concert predstave i izvedbe. ”


U vrijeme kad je počeo svirati za Elvisa Tutt je bio jedan od pionira sviranja bubnja s dvije bas jedinice, odnosno pedale u rock glazbi, što su kasnije prigrlili bubnjari uglavnom u mnogo agresivnijim formama glazbe popu heavy metala.


Koliko je Tutt bio važan kotačić za ritam sekciju i novi život starih Elvisovih pjesama u njegovoj kasnijoj karijeri zorno demonstriraju snimke iz filma „That’s The Way it Is“ iz vremena kad je Presley u mjesec dana 1970. odsvirao čak 57 koncerata u novootvorenom International Hotelu u Las Vegasu, te snimke s poznatog nastupa na Havajima tri godine kasnije.