Još jedno ime

»The Lumineers« se pridružuju programu odgođenog, petnaestog izdanja INmusic festivala

Hina

Reuters

Reuters

»The Lumineers« su svjetsku glazbenu javnost osvojili hitom »Ho Hey«, naizgled pojavivši se niotkuda, i na valu američke opčinjenosti suvremenom Americanom i folk rockom s početka 2010-ihPlatinasti američki folk rock sastav »The Lumineers« – premijerno u Hrvatskoj – nastupiti će u sklopu INmusic festivala #15 u lipnju 2021., izvijestili su iz INmusica


»The Lumineers« su svjetsku glazbenu javnost osvojili hitom »Ho Hey«, naizgled pojavivši se niotkuda, i na valu američke opčinjenosti suvremenom Americanom i folk rockom s početka 2010-ih.


U stvarnosti, Wesley Schultz i Jeremiah Fraites, autorski duo iza minimalističkih a istovremeno neodoljivo pitkih melodija i harmonija »The Lumineersa«, glazbu su zajednički stvarali i borili se za svoje mjesto pod suncem punih sedam godina prije izlaska istoimenog debitantskog albuma i objave hita koji je lansirao njihovu karijeru.
Uslijedile su dvije nominacije za Grammy i nastupi diljem svijeta, ali i dva studijska albuma kojima su dokazali da su »The Lumineers« puno više od one-hit wondera, istaknuli su iz INmusica.


Uz uzore u američkim suvremenim glazbenim klasicima – od Bob Dylana, Tom Pettya, Bruce Springsteena pa čak i Talking Headsa i samouvjereno oslanjanje na pročišćene melodije i emotivnost njihove glazbe, »The Lumineers« se s punim pravom svrstavaju u novu generaciju glazbenih autora koji opus grade na jednostavnom i iskrenom glazbenom izričaju kroz koji s publikom dijele priče koje su njima osobno važne.


Strast i iskrenost »The Lumineers« najbolje demonstriraju na nastupima uživo zbog čega ne treba čuditi da su jedan od najuspješnijih live bendova u SAD-u, ali i rado viđeno ime na glazbenim festivalima diljem svijeta od Glastonburya, Coachelle, Fuji Rocka, Lolapallooze i mnogih drugih, dodali su.


»The Lumineers« se pridružuju već potvrđenim nastupima »The Killersa«, »Becka«, »Nick Mason’s Saucerful of Secrets«, »Belle and Sebastian« i »Gogol Bordello« u sklopu odgođenog jubilarnog izdanja INmusic festivala #15 koje će se održati na dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu od 21. do 23. lipnja 2021.


Festivalske ulaznice za INmusic festival #15 dostupne su putem službenog festivalskog webshopa, a već kupljene ulaznice za INmusic festival #15 ostaju važeće i za nove datume održavanja jubilarnog izdanja INmusic festivala od 21. do 23. lipnja 2021., stoji u priopćenju.