Povratak britanskih rockera

The Godfathers stižu u Zagreb po šesti put, ovaj put promovirati novi album „Alpha Beta Gamma Delta“

T.I.

Foto: Simon Simon Balaam

Foto: Simon Simon Balaam

Novi album je napisan i snimljen tijekom pandemije Covida, a producirao ga je basist The Godfathersa i bivši član punk rock legendi Damned, Jon PriestleyAko nas brojanje ne vara, The Godfathers su vjerojatno rekorderi po broju nastupa u Zagrebu među bendovima iz (nekad) prve lige svjetskog rocka. Usuđujemo se tako reći jer im je tamo negdje krajem 80-ih i početkom 90-ih godina nakon sjajnih albuma „Birth School Work Death“ i „More Songs About Love And Hate“ (objavljenom licencno 1990. i u nas), otočki glazbeni tisak znao tepati da su jedna od većih britanskih rock atrakcija. Dakle, pohodili su Zagreb pet puta u raznim prilikama, s tim da se ona prva 1990. kad su napunili Dom Sportova, dugo pamtila i prepričavala.


Sad stižu i šesti put, ovaj put u zagrebački klub Boogaloo u nedjelju 23. listopada, promovirati svoj novi album „Alpha Beta Gamma Delta“ izšao prije neka dva tjedna.


Album je napisan i snimljen tijekom pandemije Covida, a producirao ga je basist The Godfathersa i bivši član punk rock legendi Damned, Jon Priestley. Nakon singla „I’m Not Your Slave“ / „Wild And Free“ objavljenog 2020. i EP-a „Midnight Rider“, „Alpha Beta Gamma Delta“ prvi je album Godfathersa koji uključuje novu postavu, a koju čine pjevač i osnivač benda Peter Coyne, Priestley, bivši Heavy Drapes’ članovi Billy Duncanson (bubnjevi) i Richie Simpson (gitara) te gitarist Wayne Vermaak iz The Great St Louis.
Kao posebni gosti će prije The Godfathers nastupiti hrvatska garage rock atrakcija Erotic Biljan & His Heretics koji iza sebe imaju tri studijska album, učešće na gomilu kompilacija, hrpu odličnih svirki i pohvala glazbene kritike.


Početak koncerta je najavljen u 20 sati, a ulaznice po cijeni od 120 kn do ponedjeljka 03.10.2022., 140 kn od utorka 04.10.2022. možete kupiti u zagrebačkim shopovima Dirty Old Shop i Rockamark, te Boogaloo Caffe Baru (pon-pet od 10:00 – 15:00), kao i preko Entrio sustava i Entrio prodajnih mjesta. Na dan koncerta će ulaznice koštati 160 kn.