Steve Brown

Svijet napustio legendarni producent The Culta i Manic Street Preachers

Foto: Twitter Billy Duffy

Foto: Twitter Billy Duffy

Njegove suradnje uključuju Freddiea Mercurya, grupu ABC, Alison Moyet, Georgea Michaela, The Alarm, The Manic Street Preachers, The Pogues, The CultSteve Brown, utjecajni britanski producent umro je u 63 godini života. Detalji o uzroku smrti nisu objavljeni. U svojoj dugoj karijeri prvo je radio s Eltonom Johnom da bi osamdesetih i devedesetih definirao zvuk mnogih važnih imena s britanske pop i rock scene. Njegove suradnje uključuju Freddiea Mercurya, grupu ABC, Alison Moyet, Georgea Michaela, The Alarm, The Manic Street Preachers, The Pogues, The Cult. Sudeći po više objava čini se da su The Cult ostvarili najbliži odnos s producentom i ostali mu zahvalni za doprinos da postanu veliki bend.


„Duboko smo ražalošćeni viješću da je legendarni producent Steve Brown preminuo. Snažno je utjecao na evoluciju The Culta i zauvijek će ostati ušiven u naš DNK. Najdublje sućut Steveovoj obitelji, naša su srca uz vas“ – napisali su na Twitteru članovi benda The Cult povodom smrti čovjeka koji je odgovoran za zvuk njihovog „Love“ albuma, jednim od ključnih albuma britanske goth rock scene iz sredine osamdesetih. Gitarist Culta Billy Duffy napisao je da je pitanje bi The Cult ikada otišli u pravcu u kojem im se karijera kretala da nisu naletjeli na Stevea Browna. „Bio je pravi čovjek u pravo vrijeme“ – zaključio je Duffy.


I velški indie prvaci The Manic Street Perachers žale za Brownom napominjući da ih je na početku karijere mnogo čemu naučio i da je njihov prvi veliki hit „Motorcycle Emptiness“ bio njegovo remek-djelo, ali ne i jedino.