60. po redu

Stonesi u Berlinu završili turneju “Sixty” hommageom Charlieju Wattsu

Hina

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Izveli su i svoje klasike "Start Me Up", "Paint it Black", "Jumpin' Jack Flash" i "(I Can’t Get No) Satisfaction"Rolling Stonesi su završili svoju 60. turneju koncertom u srijedu u Berlinu gdje su dirljivo odali počast pokojnom bubnjaru te skupine Charlieju Wattsu koji je umro prije godinu dana u dobi od 80 godina.


Legendarni britanski rockeri počeli su europsku turneju u Madridu 1. lipnja obilježavajući šest desetljeća postojanja.


Nazvana “Sixty“, turneja je obuhvatila 14 koncerata u Europi, a slijedila je turneju “No Filter” koju su Stonesi počeli 2017., ali i morali odgoditi zbog pandemije no završili su je unatoč smrti Wattsa lanjskog kolovoza.
Koncert u srijedu bilo je 118. nastup skupine u Njemačkoj, rekao je frontman Mick Jagger publici u amfiteatru na otvorenom u Waldbuhneu u šumi zapadno od Berlina.


Stonesi su zadnji europski nastup posvetili Wattsu, a 79-godišnji Jagger rekao je mnoštvu od 22.000 ljudi da se noć uoči koncerta popilo nekoliko čaša “schnappsa” (rakije) u Wattsovu čast.


Svirali su više o dva sata neprekidno izvodeći poznate hitove, ali i novije uključujući često publiku u izvedbu, primjerice u “Midnight Rambler” koja je potrajala 10 minuta.


Izveli su i svoje klasike “Start Me Up”, “Paint it Black”, “Jumpin’ Jack Flash” i “(I Can’t Get No) Satisfaction” čime su ‘zapalili’ publiku.


“Ludilo je što sve oni još mogu, kakvu energiju imaju u svojim godinama”, rekao je Philippe Georgi (46), a na koncert je došao sa svojim ocem Guntherom koji je star koliko i Mick.


“Prije 30 godina, on me poveo na koncert Stonesa u Muenchen, a danas sam ja njega”, otkrio je Phhilippe.


Stonesi su usto obilježili i 50 godina od objave njihova najpoznatijeg albuma “Exile on Main St”.


Jagger i gitarist Keith Richards (78), prijatelji su iz djetinjstva no izgubili su kontakt sve do ponovnog susreta u tinedjžerskog dobi na stanici Dartford jugoistočno od Londona.


Zajedno su osnovali rock skupinu uz Wattsa i gitarista Ronnieja Wooda (75) i postali jedna od najbolji rock skupina.


Prvu turneju po Ujedinjenom Kraljevstvu održali su 1963. i objavili više od 50 albuma, studijskih i live te ih prodali milijune.