Inovativni Riječanin

Stigao “Uvijek dio mene”, drugi studijski album svestranog Borisa Štoka

Ivana Kocijan

Foto Vanja Tataj

Foto Vanja Tataj

Boris već marljivo priprema materijal za treći album, autorske pjesme s orkestracijama gdje surađuje s Oljom DešićemBoris Štok, svestrani riječki pjevač, skladatelj i tekstopisac te jedan od najinovativnijih glazbenika domaće scene, predstavio je drugi studijski album »Uvijek dio mene«.


Još u svibnju prošle godine, pjesmom »Samo trag« započeo je rad na novom izdanju. Uslijedila je hipnotički moderna elektro-pop pjesma »Još uvijek« nastala u suradnji s glumicom Natašom Janjić. Veljača ove godine bila je u znaku obrade pjesme »Love Will Tear Us Apart« grupe Joy Division. Naime, tijekom rujna 2015. te proljeća 2016. Boris je u Berlinu i Londonu snimio kompletan materijal na engleskom jeziku. Pjesme su nastale u studijima Nhow studio, Mute records studio i Miloco studios, a miksao ih je legendarni Kevin Paul, bliski suradnik Nicka Cavea. Dio tog materijala je i obrada pjesme »Love Will Tear Us Apart« koja je sada objavljena i na novom albumu Borisa Štoka.


Kompletiranju novog albuma prethodio je i naslovni singl »Uvijek dio mene«. Prije nekoliko tjedana objavljen je videospot za aktualni hit »Predajem se tebi« u čijoj je ekranizaciji uz redateljicu Marcellu Zanki sudjelovala i poznata TV voditeljica Iva Šulentić. Ta se pjesma na albumu nalazi u originalnoj, 7-minutnoj verziji.
Za početak sljedeće godine u pripremi je spot za pjesmu »Reci mi« kada će album »Uvijek dio mene« doživjeti i LP izdanje. Inače, album donosi i pjesme: »Zaboravi«, »Kad more povuče se«, »Prašina«, »Mi«, »Ne trebam više ništa« i »3:12 AM Island«. Mix potpisuje Matej Zec, većina pjesma nastala je u koprodukciji s Darkom Terlevićem iz The Siidsa, a pjesma »Prašina« u suradnji sa Sandijem Bratonjom iz Urban&4.


Boris već marljivo priprema materijal za treći album, autorske pjesme s orkestracijama gdje surađuje s Oljom Dešićem.