Avangardni pop

Stereolab prekidaju dugu diskografsku šutnju kompilacijom raritetnih snimaka i nenabavljivih izdanja

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

„Electrically Possessed“ sadrži remasterirani materijal iz doba nakon 1994. s pjesmama s albuma koje više nije moguće nabaviti u slobodnoj prodaji, raritete, nikad objavljene stvari s sessiona za albume „Mars Audiac Quintet“ i „Dots and Loops“Britansko-francuski avangardni pop bend Stereolab koji je u 2020. godini proslavio 30 godina postojanja, najavio je izlazak „Electrically Possessed (Switched On Volume 4)“, četvrtog albuma u njihovoj Switched On ediciji.


Prva tri objavljena su 90-ih godina između 1992. i 1995. s gomilom demo pjesama, neobjavljenih stvari, sinlova, B-strana i rariteta.


„Electrically Possessed“ je koncipiran po istom sistemu, sadrži remasterirani materijal iz doba nakon 1994. s pjesmama s albuma koje više nije moguće nabaviti u slobodnoj prodaji, raritete, nikad objavljene stvari s sessiona za albume „Mars Audiac Quintet“ i „Dots and Loops“.
Najavni singl s kompilacije je sjajna elektro pop stvar „Dimension M2“ prvi put objavljen 2005. na CD kompilaciji „Disko Cabine“. Suosnivač benda Tim Gane objasnio je kako je pjesma nastala.


„Htjeli smo imati mali kućni studio, kupili smo Apple stolno računalo, MOTU zvučnu karticu i softver Logic 2 i počeli snimati vrlo jednostavne pjesme uglavnom koristeći semplove kao inspiraciju i prekrivajući ih gitarom, klavijaturama, a Laetitia i Mary dodavale vokale koji su često bili samo glasovi bez riječi. “Dimension M2” snimljen je za potrebe naših prijatelja Paula i Hervéa koji su imali vlastitu dizajnersku tvrtku pod nazivom Cabine. Htio sam napraviti nešto optimistično i zabavno za njih“ – prisjetio se Gane.


„Electrically Possessed“ izlazi 26. veljače na etiketi Warp, a osim digitalnog izdanja, album izlazi u formi dvostrukog LP-a, a limitirana količina moći će se naručiti na obojanom vinilu.