Premijerno regionalno gostovanje

Glam metal legende iz Los Angelesa: Steel Panther iduće godine stiže u Hala Park

Ivana Kocijan

Foto: Promo

Foto: Promo

Kao predgrupu na turneju su ih zvala najveća imena hair metal i glam rock scene, izvođači kao što su Def Leppard, Motley Crue i Guns’n’RosesPremijerno regionalno gostovanje grupe Steel Panther, glam metal legendi iz Los Angelesa, bit će 2. srpnja 2022. u Hali Park, umjesto u prvotno najavljenoj Tvornici kulture.


Svi vlasnici već kupljenih ulaznica za odgođene termine mogu prisustvovati novom terminu koncerta. Svi kojima novi datum ne odgovara, povrat novca mogu ostvariti do 15. srpnja na prodajnom mjestu gdje je ulaznica kupljena. Ulaznice su u prodaji po cijeni od 180 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati odvojiti 200 kn. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark i Aquarius CD Shop u Zagrebu, Dallas Music Shop Rijeka te sva prodajna mjesta Eventima i www.eventim.hr, kao i prodajna mjesta Entrio sustava i www.entrio.hr.


Kalifornijski bend najpoznatiji je po svom humoru i tekstovima, kao i nastupu koji potencira tipični glam metal. Popularnost su stekli početkom 2000-ih svirajući u klubovima Sunset Stripa u LA-u, nastupajući pod imenom Metal Shop i pretvarajući se da su bend koji je propustio svoju veliku priliku 80-ih.
Nakon nekoliko promjena, pod imenom Steel Panther počinju s turnejama izvan SAD-a i zauzimaju pozicije na lineupima festivala. Odjeveni su u tajice i kožne jakne, s ogromnim perikama, a uz prikaz macho kulture, njihov komični anpristup temama seksa, droge i rock’n’rolla brzo je dobio horde fanova i probio ih u mainstream. Česti gosti na stageu su im bile holivudske zvijezde, a i sami su se pojavljivali u reklamama i TV emisijama.


Singlovi »Death To All But Metal« i »Community Property« obilježavaju izdanje »Feel The Steel« iz 2009. koje se probilo na Billboardovu ljestvicu najboljih albuma i zauzelo 48. mjesto na rock ljestvici. Godine 2011. objavljuju album »Balls Out« na kojem gostuju komičari Dane Cook kao i Nickelbackov Chad Kroeger. Album »All You Can Eat« obilježava singl »Party Like Tomorrow Is the End of the World«, nakon kojeg je uslijedio »Live from Lexxi’s Mom’s Garage« koji prikazuje glam rock garažni koncert, te »Lower The Bar« i »Heavy Metal Rules«.


Članovi grupe Steel Panther najpoznatiji su po live nastupima u kojima u pauzama često potenciraju međusobni sukob, rasprave o seksu i drogama i improvizirani humor. Kao predgrupu na turneju su ih zvala najveća imena hair metal i glam rock scene, izvođači kao što su Def Leppard, Motley Crue i Guns’n’Roses