Prva večer

VIDEO Startao Jerry Rick Blues Festival

Slavica Mrkić Modrić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Blues na novouređenoj rivi Mošćeničke DrageVedran Božić i Rock Masters, s novoizgrađene rive u Mošćeničkoj Dragi, u povijest su porinuli ovogodišnji Jerry Rick Blues Festival.


Nakon što je zavidan broj publike pljeskom ispratio njih s bine, na istu su se popeli “Soulfingersi”, a onda najkraće rečeno – riva je proplesala i tako sve do kraja prve od devet festivalskih fečeri tijekom kojih će ovaj djelić svijeta istinski živjeti blues.

Bluzeri nakon sinoćnog nastupa u Brseču sele u Lovran. Ponedjeljak je dan za predah ali ne u potpunosti jer u Kastvu se odvija off program pod nazivom JRBF ART&VISION što znači da će pod Gradskom ložom od 19 sati nastupiti Kantridersi s programom “Portić za Jerryja” dok je u 21 sat na rasporedu projekcija dokumentarnog filma Sonnyboy.


A onda opet pokret, pa bluzerska karavana u utorak stiže na opatijsku Ljetnu pozornicu. U srijedu Festival seli na klanjsku Gradinu, a dan kasnije u matuljski Anfiteatar.


Foto galerija: Jerry Ricks blues festival - Mošćenička Draga Foto: Marko Gracin


Dvodnevna završnica zbit će se u Kastvu. U petak riječki Sarah & The Romans otvorit će program na novouređenoj Crekvini, nakon njih nastupa slovenski Blues Experience te kultno Atomsko sklonište.


Posljednjeg dana srpnja na rasporedu je i veliko finale ovogodišnjeg JRBF-a ili Goran Bare & Majke. Kao support prije Bareta nastupaju sjajni The Cyborgs iz Italije te The Dudes.


Još podsjetnik da je Festival nastao fuzioniranjem Kastav blues festivala i Opatija riviera blues festivala, a ime je dobio po “črnom Kastavcu”, odnosno legendarnom glazbeniku Jerryju Ricksu koji je za svoje posljednje počivalište izabrao upravo Kastav, i napomena da je ulaz na Festival slobodan, te da svi koncerti programi počinju u 21 sat, osim završnih u Kastvu koji startaju sat ranije.