Uz blagoslov obitelji

Snima se film o životu kultnog kantautora Jeffa Buckleya

T.I.

Ovo će biti jedina službena dramatizacija Jeffove priče za koju mogu obećati da će njegovi obožavatelji biti vjerna njemu i njegovom nasljeđu - rekla je Buckleyeva majkaŽivot Jeffa Buckleya, nesretnog kantautora čiji je život prerano prekinut u 30. godini života slučajnim utapanjem 1997. godine, bit će prenesen na veliko platno. Vrlo je važno da njegova obitelj podržava projekt, što znači da će tvorci filma imati pravo na korištenje  njegove ostavštine, prije svega originalne glazbe.


A nje zapravo nema puno, s obzirom da je izdao samo jedan studijski album za života, „Grace“ iz 1994. godine. No, taj album velike emotivne snage i dubine, pun nezoboravnih melodija obojan specifičnim Buckleyevim glasom osigurao mu je hvalospjeve politike i kultni status kod probrane publike širom svijeta.


Pripremajući svoj drugi album Buckley se slučajno utopio plivajući u Vučjoj rijeci kod Memphisa. Skončao je mlad tragično, baš kao i njegov otac Tim, također poznati kantautor iz sedamdesetih godina koji je umro s 28 od predoziranja heroinom. On i Jeff sreli su se samo jednom.
“Ovo će biti jedina službena dramatizacija Jeffove priče za koju mogu obećati da će njegovi obožavatelji biti vjerna njemu i njegovom nasljeđu. Moja odlučnost da okupim prave sudionike, bez obzira na to koliko dugo trajalo, uskoro će kulminirati na najbolji mogući način” – rekla je Buckleyeva majka Mary Guibert za Variety, koja je ujedno i jedan od producenta u budućem filmu.


Film pod nazivom „Everybody Here Wants You“ režirat će debitant u toj ulozi Orian Williams, inače vrlo iskusni filmski producent u čijoj se karijeri ističu upravo filmske glazbene biografije kao što je „Control“ o Ianu Curtisu, „England is Mine“ o mladom Morrisseyu, a producira i nadolazeći „Creation Stories“ o diskografskoj kući Creation i njenoj ulozi u usponu brit-popa i grupe Oasis koji su za nju izdavali albume.


Zna se i tko će glumiti Jeffa Buckleya, riječ je o brodvejskom glumcu/pjevaču Reeveu Carneyu.