U Vintage Industrial Baru

Šiza i Mark Mrakovčić koncertno promoviraju vinilna izdanja svojih albuma

T.I.

Foto: Marko Plečko/Dinko Šimac

Foto: Marko Plečko/Dinko Šimac

S obzirom da su njihovi vinili i sad u trgovinama osjetno jeftiniji od drugih domaćih naslova (110, odnosno 100 kn za Šizu u Šarenom dućanu), već i zbog trajne i jeftine uspomene u obliku LP-a isplati se u četvrtak pohoditi Vintage IndustrialDva vrlo zanimljiva imena domaće alternativne glazbe, Mark Mrakovčić, sve poznatiji u glazbenim krugovima i kao talentirani producent, te žestoki duo Šiza u četvrtak 14. listopada podijelit će pozornicu Vintage Industriala u službi koncertne promocije vinilnih izdanja svojih albuma prvijenaca.


Mark Mrakovčić je skladno isprepleo indie, pop, garage, noise, folk i blues u „Breeding Black Sheep” album objavljen prošlo proljeće, koji je dočekan pozitivnim reakcijama struke i publike te ga upisalo na listu nominacija za Porin u kategoriji najboljeg albuma alternativne glazbe.


S druge strane glazbenog spektra Šiza pleše na uzbudljivoj razmeđi garažnog rocka i tvrdog post punka upotpunjenog beskompromisnim stavovima autora. Iako debitanti pod ovim imenom, iza njega se kriju se dobro poznata imena alternativne hrvatske scene Marko Kuhar (Overflow, OSA, Rens Argoa) i Bruno Antolić (Suho Grlo Nos, Letarg), koji su se udružili u minimalistički outfit sačinjeni samo od bubnja, basa i glasa.
Njihov eksplozivni debi „Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem“ objavljen je ovo proljeće i par mjeseci kasnije bez straha možemo reći da je riječ o jednom od najupečatljivijih djela hrvatske produkcije, ne samo tekuće godine. Dojam pojačava činjenica da uz moderan žestok zvuk, Šiza ne bježi u engleski jezik, pa i to pojačava autentičnost njihove glazbe.


Iza oba izvođača stoji ambiciozna kuća Dostava zvuka. Posjetitelji koncerta će imati priliku nabaviti svoj primjerak albuma na ploči po promotivnoj cijeni. S obzirom da su njihovi vinili i sad u trgovinama osjetno jeftiniji od drugih domaćih naslova (110, odnosno 100 kn za Šizu u Šarenom dućanu), već i zbog trajne i jeftine uspomene u obliku LP-a isplati se u četvrtak pohoditi Vintage Industrial u zagrebačkoj Savskoj ulici.