19. izdanje u Šibeniku

Seasplash festival objavio dugu i atraktivnu listu reggae, dub i drum and bass izvođača

T.I.

Prošlogodišnji Seasplash bio je jedan od rijetkih festivala koji su se uopće dogodili u Europi i svijetu. 19. izdanje festivala će se drugu godinu zaredom odvijati pod okolnostima prouzročenim posljedicama pandemije virusa Covid-19, uz simbolični podnaslov Corona Edition pt. 2.Seasplash festival prošlog je ljeta doživio punoljetnost pod restrikcijama, kao jedan od rijetkih festivala koji su se uopće dogodili u Europi i svijetu. 19. izdanje festivala će se drugu godinu zaredom odvijati pod okolnostima prouzročenim posljedicama pandemije virusa Covid-19, uz simbolični podnaslov Corona Edition pt. 2. I u takvim okolnostima, organizator obećava pravo festivalsko iskustvo, s dinamičnim i bogatim sadržajima na više pozornica, u trajanju od četiri dana od 15. do 18 srpnja, pri čemu će i sama lokacije Martinske nasuprot Šibenika ponovo biti pripremljena kao Covid-safe zona.


Organizatori su objavili prvi, ali već sad opsežni popis više ili manje poznatih imena koji će zabavljati publiku na festivalu. Kao što je poznato, Seasplash je žanrovski određen prema reggaeu, dubu, drum and bassu. Ove godine nastupit će Reggae Roast, Inner Terrestrials, Billain, Brain Holidays, Tadiman, Mexican Stepper, Anja G & Dr.Obi, Banana Zvuk, Dirty Hairy, BarabaDub SoundSystem, Homegrown Sound, Dubar Sound, Mefa, Inka, Rasta Altitude Sound, LucyLyu, Belly Full, Groove Playaz, Algoriddim, Grumen, Vexi, Flico, Looney Grandpas.


Reggae Roast su stekli reputaciju jednog od najagilnijih UK kolektiva novijeg doba dovodeći reggae glazbu do nove, mlađe publike. Kombinirajući izdavaštvo, organizaciju događaja i vlastiti sound system, dolaze po prvi put na Seasplash Festival zajedno s londonskim MC-em Natty Campbellom širiti svoje osvještene poruke.
Inner Terrestrials jedan je od najvažnijih punk/reggae/ska/dub bendova s kraja prošlog i početka ovog stoljeća. Novi, peti po redu album “Heart of the Free” izašao je početkom ove godine, a nakon 2013. godine vraćaju se na Seasplash sa svojim aktivističkim pristupom i glasnim porukama protiv establishmenta.


Široko priznat kao jedan od najistaknutijih producenata drum and bass glazbe, Billain je majstor auditorne inovacije i s pravom je stekao reputaciju utjecajnog stvaratelja ovog žanra. Njegov debitantski album “Nomad’s Revenge” nominiran je za “najbolji album godine” na British DnB Awards.


Brain Holidays pioniri su reggae glazbe u Hrvatskoj, a osnovani su sad već daleke 2000. godine. U 20 godina rada iza sebe imaju pet studijskih albuma i gomilu koncerata, a izdanje “Jamaican Connection” snimljeno je 2020. godine u najboljem studiju na karipskom otočju, Tuff Gongu kojeg je osnovao legendarni Bob Marley.


Slovenski reggae pjevač, glazbenik i producent Tadiman dolazi na Seasplash festival predstaviti svoj prvi samostalni album “Soljahs of Love”. Aktivan više od 25 godina na svom glazbenom putovanju, Tadiman je radio kao radijski voditelj, reggae promotor, vođa benda Siti Hlapci i Makako Jump i pjevač u projektu The Ufoslavians.


Mexican Stepper je najpoznatiji meksički dub producent na međunarodnoj sceni. Dio je trećeg vala meksičkih dub aktivista, a značajan je po svom karakterističanom stilu u kojem miješa utjecaj francuskog, UK duba i meksičke glazbe.


Festivalske ulaznice imat će različitu cijene, ovisno o tome otkud su gosti. Za posjetitelje iz Hrvatske i svih država bivše Jugoslavija početna cijena karata je 275 kuna, dok je za ostale cijena 555 kuna. Informacije o kupovini karata mogu se naći na stranicama festivala.