Rasprodaja

Samo za obožavatelje Weezera: Rivers Cuomo prodaje oko 2500 demo snimki za sitan novac

T.I.

Najopširniji je paket "The EWBAITE Years” koji pokriva razdoblje od albuma „Hurley“ (2010) do „Everything Will Be Alright in the End“ (2014), s impozantnih 1.113 demo zapisa i preko 38 sati glazbe. Može ga se imati za samo 9 dolaraRivers Cuomo, plodni autor i frontmen Weezera, jedne od najpopularnijih indie rock, odnosno power pop grupa od druge polovice 90-ih naovamo, odlučio se na zanimljiv potez koji će razdragati najzagriženije fanove. Na svojoj web stranici prodaje pakete svih demo snimaka koje je snimio u životu, od 1976. (kad je imao samo šest godina) do današnjih dana, ukupno 2655 dosad neobjavljenih snimki. Demo snimke su podijeljene u deset paketa, u jedan je skupio 142 demo zapisa od 1976. do osnivanja Weezera, a oni kasniji koincidiraju s razdobljima snimanja studijskih albuma kojih su Weezer dosad naslagali trinaest i prodali sveukupno u svijetu u zavidnih 45 milijuna primjeraka.


Najopširniji je paket “The EWBAITE Years” koji pokriva razdoblje od albuma “Hurley” (2010) do “Everything Will Be Alright in the End” (2014) s impozantnih 1.113 demo zapisa i preko 38 sati glazbe, a najkraći “The Blue-Pinkerton Years” između 1994. i 1997., te “The Green Years” 2000.-2001. godine što pokriva vrijeme kad su izlazili njihovi najuspješniji i najcjenjeniji albumi.


Cuomo nije radio vrijednosnu razliku između paketa. I oni najopsežniji i oni najkraći mogu s kupiti za samo 9 dolara.
Dobra prilika za vjerne fanove, uz malo upozorenje, odnosnu ogradu koju je sam Cuomo naznačio na svojoj stranici. “Vrijedi za svaki demo: Može biti samo tišina. Moglo bi biti divlje neprikladno. Moglo bi biti super loše audio kvalitete. Može biti da ćete na mjestima čuti samo kako mrmljam, pričam, proizvodim nepovezane zvukove. Možda je dio već negdje iscurio u javnost. Može sadržavati samo zvuk bubnja. Može biti da nema vokala uopće. Može biti da ima i duplikata. Može biti da je neki demo samo lošija verzija druge demo snimke. IiInformacije koje idu uz demo mogu biti krive.“


Drugim riječima, obožavatelji kupuju mačka u vreći, ali nema sumnje da u satima i satima materijala ima i zanimljivih verzija poznatih pjesama, korektnih snimki i možda koja cijela pjesma. Na kraju krajeva, za 9 dolara se isplati riskirati.


Za ljubitelje Weezera kojima se ne da kopati tako duboko i detaljno po arhivima benda, preostaje da pričekaju novi album „Van Weezer“ do sljedećeg proljeća. Kao što naslov sugerira, na neki način je posvećen pokojnom Eddieu Van Halenu i po dva već objavljena singla vidljivo je da će Weezer nakon poduže pop faze zaokrenuti prema žešćem zvuku bendova uz koje su odrasli, kao što su – osim Van Halena – Kiss i Black Sabbath.