"S prvom koja dođe"

Rock bend Manifest objavio prvi singl: Snimljen je u legendarnom Abbey Road studiju

S.M.

Foto: Val Požar

Foto: Val Požar

Trinity-pop bez ograničavanja na samo jedan žanr.Sasvim novi zvuk na domaću glazbenu scenu donose mladi rockeri Manifest čiji debitantski singl “S prvom koja dođe” osvaja na prvo slušanje. Singl je snimljen u legendarnom Abbey Road studiju u Londonu u kojem su nastala neka od najvećih ostvarenja The Beatlesa i drugih kultnih svjetskih glazbenih imena.


“Sviramo trinity-pop bez ograničavanja na samo jedan žanr, a više od tog zvuka će naš publika moći čuti na našem prvom albumu. S obzirom na to da je Marko Mihaljević studirao u Abbey Roadu, upravo smo tamo imali priliku snimiti svoj album”, ispričali su dečki iz Manifesta.


Osim što su mladi, talentirani, spremni za osvajanje glazbenih ljestvica i publike, za besprijekoran zvuk i kemiju među članovima benda zaslužna su i njihova dugogodišnja prijateljstva, doznajemo iz priopćenja.
“Kao bend postojimo već duže vrijeme, ali smo tek nedavno promijenili ime. Bend su osnovali Grambo (gitarista) i Marko Mihaljević koji su skupa pohađali osnovnu školu.


Naknadno se bendu priključuje Vjekoslav na klavijaturama koji je s Markom pohađao srednju glazbenu školu. Krenuli su nastupati kao prateći bend Franke i Indire te se tada bendu priključuje Luka Krištofić (bas) i Marin Borščak (bubanj) koji su vrlo brzo kliknuli s ostatkom benda.


Kada dolazi do pisanja pjesama za melodiju se pobrine Marko, a zajedničkim snagama se piše tekst i u taj dio priče dolazi Matko Mihaljević koji svojim stihovima zaokruži priču”, otkrili su dečki.Pjesmu “S prvom koja dođe” prati videospot čije snimanje je, u maniri pravih rock zvijezda, prošlo uz manji incident sa susjedima:


“Spot je sniman u srcu Zagreba, u neposrednoj blizini Britanskog trga, pored glazbene škole Blagoja Bersa koju su članovi Marko i Vjekoslav Fordren pohađali.


Kada se snimao spot svi smo bili poprilično nervozni i uzbuđeni. Bilo je doista izazovno snimati spot u centru grada tijekom radnog dana popodne, a čini se da se to i nekim stanarima nije svidjelo pa su nas tako tijekom snimanja dva puta pokušali zaliti kantom vode. Odličan posao u montiranju odradio je Hrvoje Baudoin, a zajedno s Bornom Hržinom bio je zadužen za snimanje našeg spota. Za styling je zaslužna Karla Zelić, a glumila je Dina Šavorić.”