Fantasy priča

Riječki metalci Zenoth imaju novi spot s nadolazećeg debitantskog albuma, pogledajte

Portal Novi list

Zenoth

Zenoth

"Sledgehammer of the Old Gods" treći je single s nadolazećeg albuma "Shores of Destiny"Zenoth, metal bend iz Rijeke, predstavlja spot za novi single sa nadolazećeg debitantskog albuma.


“Sledgehammer of the Old Gods” treći je single s nadolazećeg albuma “Shores of Destiny”.


Agresivna dinamika


Pjesma priča fantasy priču o potpunom uništenju svijeta, izgubljenog u nerazumijevanju, pohlepi i ostalim grijesima, od strane drevnih bogova.

Agresivna dinamika pjesme je kroz spot dočarana učestalim promjenama kadrova upotpunjenima mističnom šumom. Lokacija snimanja je Satničko, a za snimanje spota bila je zadužena Hana Barić te za montažu Mateo Rožić.


Bend je trenutno u fazi miksanja i masteriranja pjesama za nadolazeći album koji bi svjetlo dana trebao ugledati ove godine.


Produkciju, mix i master potpisuje Zlatko Štefančić.


Tjeraju na mosh i headbang


Zenoth je metal band koji je u svoj zvuk ukomponirao elemente melodic death metala, groovea, deathcore-a, metalcore-a pod utjecajem bendova poput Triviuma, In Flamesa, Gojire i pokojih drugih.


Pronalaze savršeni miks growla i melodičnog clean pjevanja ukomponiranog u pomalo progresivne “epic sounding” instrumentale koji zajedno grade uvijek prisutnu mračnu atmosferu uz nabrijane groove riffove koji tjeraju na mosh i headbang.Godine 2017. su sa svojim debitantskim pjesmama osvojili drugo mjesto na dugovječnom Ri Rock Festivalu i tako se postavljaju na poziciju jednog od traženih bendova u Rijeci.


Tekstualno, Zenoth se bazira na emocijama i doživljajima stvarnog svijeta pomiješanim s maštom koja stvara unikatan fantasy svijet vrlo često promatran iz perspektive pojedinca ili pripovjedača.


Životna avantura


U svom nadolazećem albumu “Shores of Destiny” odmiču se od thrash metal stila i utjecaja koji su izraženi na njihovom prvom EP-u “Unreal Reality” i okreću se progresivnijem stilu.


Album “Shores of Destiny” zasnivaju na priči baziranoj oko “entiteta koji prolazi životnu bitku u fizičkom svijetu kao i bitku sa samim sobom i svojim odlukama koje uzrokuju niz događaja te ovom albumu daju avanturistički “feel” zadirući duboko u spektar obuzimajućih emocija i misli.


Životna avantura gdje protagonist prolazi razne borbe koje ga vode do obala njegove sudbine, od kud i naziv albuma.