Party

Riječki klub Crkva u subotu ponovo otvara vrata! Zavirili smo unutra, evo kakav se party sprema

Portal Novi list

Benjamin Mrakovčić u Crkvi / Foto Vedran Karuza

Benjamin Mrakovčić u Crkvi / Foto Vedran Karuza

Iako se tada činilo da Crkva zauvijek zatvara svoja vrata, situaciju je spasio Benjamin Mrakovčić. Popričali smo s njimeRiječki klub Crkva ponovo otvara svoja vrata ove subote velikim partijem koji će okupiti predstavnike više riječkih DJ organizacija.


Još u veljači ove godine situacija nije izgledala blistavo, vlasnik Saša Jovanović objavio je poruku koja je ražalostila mnoge Riječane, ali i brojne ljude iz drugih dijelova Hrvatske koji su rado navraćali u ovaj klub.


Iako se tada činilo da Crkva zauvijek zatvara svoja vrata zbog dobro poznatih okolnosti uzrokovanih pandemijom covida i nemogućnosti opstanka, situaciju je spasio Benjamin Mrakovčić.


Spasili prostor
U njegovim rukama sad će biti nastavak posebne priče i vajba koji je Crkva oduvijek imala, ispisujući povijest riječkog i regionalnog klabinga.“Čuli smo se sa Sašom kad smo vidjeli da se klub zatvorio i odlučili da ćemo nastaviti njegovu dobro pokrenutu priču i spasiti ovaj prostor. Nakon svih priprema to ćemo i uspjeti ove subote, 20. studenog.


Dogovorili smo nastupe predstavnika svih većih riječkih organizacija, bit će to uvod u programe koje ondje namjeravamo organizirati svakog vikenda”, objašnjava Benjamin Mrakovčić.


U subotu će tako u Crkvi ploče vrtiti Mark Ash (Balance), Boo Dale (Work The Floor), Senkic (BeatPoint) i Bronski (KBS & Deep’n’Delicious). Party se održava od 18 do 24 sata, prema svim važećim mjerama, što znači da će za ulaz biti potrebna covid potvrda.Testiranje će biti moguće obaviti na ulazu, po cijeni od 50 kuna. Upad na party iznosi 70 kuna.


Novi vlasnik Crkve u cijelu ovu priču nije upao nikako slučajno.


Što sve planiraju?


Preko svoje udruge  Fenix na Krku organizira dobro posjećeni BeatPoint Festival, koji je prerastao u dvodnevno događanje koje privlači oko dvije tisuće posjetitelja, s nastupima svjetskih DJ zvijezda kao što su DJ Rush, Oxia, Cristian Varela, Marco Bailey, Marko Nastić, Petar, Dundov, Ogi…Ova krčka udruga mladih na Krku već godinama organizira velike koncerte u Puntu, a sam Mrakovčić ondje vodi i beach bar u kojem se svakog tjedna održavaju koncerti.


Što onda planira s riječkom Crkvom?


“Program bi nastavili u istom smjeru. Subota bi bila rezervirana za partije, techno i druge žanrove elektronske glazbe, dok bi petkom organizirala rock i rap koncerte.


Što se tiče partyja, jedan event mjesečno bio bi naš, a druge bi organizirali u suradnji s riječkim DJ organizacijama”, najavljuje Benjamin Mrakovčić.Unutarnje uređenje zasad se neće previše mijenjati, ali pojačana je rasvjeta, a u Crkvi se upravo postavlja veliki video zid.


No, zasad je najvažnije to što najbolji mali klub u Hrvatskoj ponovo otvara svoja vrata!