Novi materijali

Riječki Grad uz novi singl “Sjever” ponosno objavljuje i dvostruki CD box-set “best of & band on”

Portal Novi list

Dean Škaljac / Foto Petar Kurschner

Dean Škaljac / Foto Petar Kurschner

Drugi u nizu crno-bijelih spotova u režiji darovite riječke suradnice Grada Stephany Stefan, prati pjesmu čiji tekst potpisuje Dean Škaljac, glazbu zajednički cijeli bend, a za produkciju je i ovaj put zaslužan Matej ZecNakon odličnog povratničkog singla ‘Deset’, riječka grupa Grad nastavlja novim materijalima i predstavlja ‘Sjever’.


Drugi u nizu crno-bijelih spotova u režiji darovite riječke suradnice Grada Stephany Stefan, prati pjesmu čiji tekst potpisuje Dean Škaljac, glazbu zajednički cijeli bend, a za produkciju je i ovaj put zaslužan Matej Zec, u čijem studiju GIS bend snima nove materijale.


‘Sjever’ govori o migracijama, tj. migrantima u prvom licu i nema pretenzije ulaziti u uzroke migracija ni nuditi ikakva rješenja. Radi se o skupu emocija i sličica tog nesretnog i očajničkog putovanja.

Nastavak suradnje sa Stephany ovaj put ih je u jednu proljetnu zoru odveo do okolice Baške na otoku Krku.


“Hodanjem smo simbolično ukazali na čudne igre sudbine i činjenici da ništa u životu ne treba uzimati zdravo za gotovo”, kaže Dean Škaljac o njihovom malom putovanju do brda Ljubomer gdje je locirana trajna instalacija čileanskog arhitekte hrvatskih korijena Smiljana Radića “Kapi”, a radi se dvije kugle od punog stakla locirane uz ogromne suhozide na veličanstvenom predjelu.


Izuzetnu okolinu i odlične kadrove kamerom je zabilježio Goran Pleić (RiPLEI).Ova godina je za Grad dobro počela pa ekipa s velikim zadovoljstvom najavljuje dvostruki CD box-set “best of & band on” kojeg će premijerno predstaviti i koji će se moći kupiti ove subote (19.6.) na riječkom koncertu Music ON!.


Bogata i masivna kompilacija sadrži 37 pjesama, neke i neobjavljene, a prati razvoj benda od najranije, demo faze pa sve do danas.Njihovi najbolji radovi na jednom mjestu, fanovima su dragi podsjetnik na izniman rad ove važne glazbene karike riječke rock scene, a svima ostalima fantastičan primjer glazbe čiji je utjecaj i danas neizbrisiv.


Dizajn ovog posebnog izdanja djelo je Mladena Stipanovića Stipe (studio smart69) respektabilnog riječkog umjetnika čija su vizualna rješenja obilježila riječku rock scenu.