"Dječak od vatre"

Riječki bend Ochi s novim singlom najavljuje EP, pogledajte spot

Portal Novi list

Ochi / Foto Hana Barić

Ochi / Foto Hana Barić

EP pod nazivom "Priče iz djetinjstva" izlazi krajem veljače za izdavačku kuću Geenger Records“Dječak od vatre” prvi je singl kojeg prati i video spot s kojim Ochi najavljuju svoje novo izdanje. EP pod nazivom “Priče iz djetinjstva” izlazi krajem veljače za izdavačku kuću Geenger Records.O samoj pjesmi bend govori:
“Dječak od vatre suštinski je pjesma o gnjevu, poznatom osjećaju koji bukne u nama i trenutno nas preplavi. Baš kao komadić papira naglo izložen plamenu.


Protagonist – promatrani dječak nije nitko poseban, može biti (ili je bio) netko od nas tko do posebnog trenutka u svom životu nije bio izložen naglom i ogromnom gnjevu s kojim se tada nije znao nositi.


Ta duboka ljutnja koja čuči u njemu vrlo brzo bukne u požar koji ga proguta.”


Singl prati i video spot kojeg je režirala i snimila talentirana Hana Barić i vjerno prikazuje ideju pjesme.


Preciznije opisuje točan trenutak kada se izgubiš u ljutnji – osobno izgaranje pojedinca kojem je katalizator vlastiti gnjev.


Vatra simbolizira ogromnu energiju u svima nama koja bez kontrole prožme sve pred sobom.


Sukladno tome, kadrovi u spotu su skoro epileptični i utopljeni u crveno, uz dinamične izmjene perspektive promatrača i subjekta. Miks i master pjesme potpisuje člna benda Zlatko Štefančić.


Ochi nakon više nego uspješnog vikenda (koncerti u Sarajevu i Mostaru) najavljuju i novu koncertnu aktivnost i to na domaćem terenu.


Naime, u petak, 24. veljače s prijateljskim bendom Kraj programa u riječkoj The Beertiji pripremaju poseban release show na kojem će izvesti kompletan novi EP.


Ochi su topla preporuka fanovima alternativnih podžanrova rocka kao što su stoner, grunge, i post-hardcore.