25. godišnjica

Reizdanje albuma „Dernjava“ PipsChips&Videoclipsa od sutra dostupno na vinilu

T.I.

„Dernjava“ će svojim vinilom obilježiti točno 25 godina od originalnog izlaska nakon kojeg je osvojila Porina za alternativno izdanje godine i upisala se među amblematske hrvatske rock albume 90-ih godinaOd sutra, petka 4. prosinca, u prodaji će se naći vinilno reizdanje albuma „Dernjava“ grupe PipsChips&Videoclips. Originalno izdan 1995. godine, ovoj je prvi album na gramofonskoj ploči za poznatu zagrebačku grupu.  Jednostruka ploča na A strani donosi pjesme „Ljubav“, „Svaku noć sam pijan“, „Malena“, „Bolestan“ i „Rock’n’roll zvijezda“, dok su na B strani „Poštar lakog sna“, „Mafija“, „Novac“ i „Pjevač Beatlesa & Stonesa“. „Dernjava“ kao drugi album u karijeri sniman je od svibnja do srpnja 1995. u studijima „ZKM“ i „Rockocko“, miksan u kolovozu iste godine u ljubljanskom „Tivoliju“, a snimatelj i producent je bio jedan od naših najnagrađivanijih producenata, Denyken.


Svojevrstan uvod u album bila je ZKM-ova predstava „Mafija“ za koju je grupa napravila nekoliko pjesama i svirala ih uživo na predstavama. Režiser Lukas Nola tada je izjavio da je Pipse odabrao za suradnju jer su najviše predstavljali Zagreb tog doba. Koncertne promocije bend je odsvirao u kultnom Lapidariju na Gornjem gradu, još jednom simbolu tadašnjeg Zagreba koji već duže vrijeme ne radi, te u rasprodanom OTV domu.


„Dernjava“ će svojim vinilom obilježiti točno 25 godina od originalnog izlaska nakon kojeg je osvojila Porina za alternativno izdanje godine i upisala se među amblematske hrvatske rock albume 90-ih godina.
Vinil je otisnut u svega 400 komada, a od petka će se moći kupiti u zagrebačkim dućanima Dirty Old Shop, Rockmark i Aquarius, zatim Dallas Music Shopu u Rijeci te web narudžbom preko web sitea grupe.