Iščekivano izdanje

Poslušajte prvi teaser s novog albuma Red Hot Chili Peppersa, prvog u 15 godina s povratnikom Johnom Fruscianteom

T.I.

Peppersi turneju otvaraju u Europi i u dva  navrata bit će prilično blizu Hrvatske, najbliže u Budimpešti gdje će nastupiti samostalno 15. lipnja, pa onda u udaljenijoj nam Firenci 18. lipnjaIako su potkraj prošle godine potvrdili da su pri kraju sa snimanjem novog albuma, Red Hot Chili Peppers su krili i informacije i audio zapise kao zmija noge. Do danas, kad su na svom Instagram profilu pustili kratki teaser sa svega 18 sekundi gitarskog pasaža prepoznatljivog „rukopisa“.


Uzbuđenje oko novog albuma je veliko s obzirom da će ovo biti prvi uradak nakon „Stadium Arcadium“ iz 2006. godine na kojem je gitare svirao nezamjenjivi John Frusciante.

Od povratnika tu je i slavni producent Rick Rubin koji nije radio na zadnjem albumu Peppersa „The Getaway“ iz 2016., po prvi put od albuma „Mother’s Milk“ iz davne 1989. godine.


„Deset godina kako John nije bio s  nama je puno vremena. Naravno da će album zvučati drugačije, ali zvučat će kao nas četvero jer imamo tu posebnu kemiju zajedno. Zvuči kao Red Hot Chili Peppers, ali drugačije je i novo, i meni je to super… Jako nam se sviđa i ponosni smo na napravljeno“ – objašnjavao je još prošlu jesen bubnjar Chad Smith.


18 sekundi je premalo za bilo kakvu prosudbu, ali s Fruscianteom u postavi Peppersi su uvijek pružali najviše, pa ne treba sumnjati da će drugačije biti ovaj put.


Još nije objavljeno ime albuma, ni njegov opseg, no gotovo je sigurno da će se pojaviti do kraja proljeća jer će negdje u to vrijeme Red Hot Chili Peppersi na turneju i sigurno im je od presudne važnosti da nove stvari budu vani prije toga.


Turneju otvaraju u Europi i u dva  navrata bit će prilično blizu Hrvatske, najbliže u Budimpešti gdje će nastupiti samostalno 15. lipnja, pa onda u udaljenijoj nam Firenci 18. lipnja u okviru festivala Firenze Rocks gdje će nastupiti dva dana poslije Green Daya i Weezera, dan poslije Muse, odnosno dan prije Metallice i Grete Van Fleet.