Album obrada

Poslušajte kako to zvuči kad pjesmu Paula McCartneya dohvati gitarist Radioheada

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Kako sam McCartney kaže, rezultat je kaleidoskopska verzija originalnog albuma i služi kao neka vrsta ekstenzije originalnih zamisli s albuma kojeg je McCartney skladao, odsvirao i producirao sasvim sam u karanteni“McCartney III Imagined”, album remixeva/prerada izvrsnog albuma slavnog Beatlesa s kraja prošle godine “McCartney III”, kojeg je osobno organizirao i selektirao sam McCartney, uključuje stare glazbene prijatelje i obožavatelje, ali neke sasvim nove. Svaki od njih iznova je reinterpretirao po jednu pjesmu. Kako sam McCartney kaže, rezultat je kaleidoskopska verzija originalnog albuma i služi kao neka vrsta ekstenzije originalnih zamisli s albuma kojeg je McCartney skladao, odsvirao i producirao sasvim sam u karanteni i na kojem je pokazao zavidnu autorsku vitalnost i avanturistički glazbeni duh u poznim godinama.


Imena koja su dohvatila pjesme u obradu su vrlo intrigantna, tu je St. Vincent, Phoebe Bridges, Damon Albarn, Josh Homme, Beck, Blood Orange, Anderson Paak…., tu je i gitarist Radioheada Ed O’Brien.


Nakon što su već objavljene obrade pjesme „Find My Way“, u funky vibraciji Becka, za koju bi rekli da je manje uzbudljiva od originala, te zanimljiva pop reinterpretacija laganice „Kiss Of Venus“ nadolazeće američke zvijezde Dominica Fikea, jučer je objavljena i treća reinterpretacija pjesme „Slidin’“ .
Manje eksponirani gitarist Radioheada (ako se usporedi s Jonnyjem Greenwoodom), odradio je sjajan posao, dodao tempa i žestine originalu. Poslušajte u nastavku.


Album obrada sa sjajnog zadnjeg albuma slavnog Beatlesa izlazi 16. travnja.