Get Back

Peter Jackson dozvolio da malo zavirimo u nikad viđeni video materijal o Beatlesima

T.I.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

U kratkom obraćanju nestrpljivim fanovima Beatlesa redatelj „Gospodara prstenova“ pojasnio je da nije riječ o traileru, već isječak iz 56 sati nikad objavljenog video materijala koji je u bunkeru ležao sve ove godinePaul McCartney je jučer preko svog Twitter profila proširio vijest kako je Peter Jackson dozvolio da se malo zaviri u dokumentarac koji montira. Kao što je već poznato, proslavljeni redatelj „Gospodara prstenova“ i „Hobita“ bacio se na stvaranje dokumentarca o Beatlesima baziranom na video materijalu iz vremena kad su snimali „Let it Be“ koji je službeno izašao kao zadnji album,  a snimljen je prije „Abbey Road“ albuma koji je u ranu jesen 1969. objavljen kao predzadnji.


U kratkom obraćanju nestrpljivim fanovima Beatlesa Peter Jackson pojasnio je da nije riječ o traileru, već o isječcima iz 56 sati nikad objavljenog video materijala koji je u bunkeru ležao sve ove godine. Od tog materijala napravljen  je 80-minutni dokumentarac „Let It Be“ 1970. sa slavnim koncertom na krovu zgrade njihove diskografske kuće Apple. No, u to vrijeme razlaza slavne četvorke redatelj Michael Lindsay-Hogg kao da je htio istaknuti kroz video snimke u studiju da su Beatlesi došli svom kraju i zašto su došli svom kraju. Umor, animoziteti i trzavice između članova benda dali su dokumentarcu mračni ton.


No, Peter Jackson kaže da pregledavanje neobjavljenog materijala baca sasvim drugačije svjetlo na cijelu priču koja ukazuje da su i tada, početkom 1969. Beatlesi i dalje prije svega bili četiri prijatelja koji zajedno stvaraju glazbu, šale se i dobro zabavljaju zajedno. „Ovo je kao vremenski stroj koji nas transportira u 1969. u studio gdje gledamo Beatlese kako zajedno stvaraju sjajnu glazbu“ – govorio je prije Jackson.
Osim malo ekskluzivnih, nikad viđenih snimki iz petominutnog filmića, doznajemo malo toga novoga oko dokumentarca „The Beatlesa: Get Back“ čija je premijera predviđena za 27. kolovoza 2021. Jedno je da je film  napola gotov, drugo da je Jacksonu i ekipi koja na njegovom Novom Zelandu montira film korona virus na neki način dobro došao.  Sam kaže da su ih stroge mjere na Novom Zelandu zatvorile u sobu za montažu, pa ih ništa ne odvraća od posla.