"Fat pop"

Paul Weller osmi put u karijeri zasjeo na vrh top ljestvice albuma u Velikoj Britaniji

T.I.

Foto: Twitter/Paul Weller

Foto: Twitter/Paul Weller

Iz strukture prodaje vidljivo je da je publika Paula Wellera otporna na nove trendove, u svom prvom vikendu na tržištu tek je manje od 10 posto od sveukupno 26 tisuća primjeraka prodano u digitalnom formatu, sve ostalo na CD-ovima i gramofonskim pločamaLegendarni Modfather Paul Weller svojim je novim albumom „Fat Pop“ šesti put u solo karijeri uspio doći na prvo mjesto top liste albuma u Velikoj Britaniji. To je prije njega, po podacima Billboarda, uspjelo tek nekolicini: Pink Floydima, Bluru, Philu Collinsu i grupi The Killers. Zapravo Wellerov uspjeh je još i veći s obzirom da mu je to 1982. uspjelo s njegovim prvim bendom The Jam (Gift, 1982.) i drugim bendom The Style Council (Our Favorite Shop iz 1985.).


Prvi solo broj jedan bio je „Stanley Road“ iz 1995, pa „Illumination“ iz 2002. Nakon toga uspio je doći do vrha s „22 Dreams“ (2008) i 2012. sa „Sonic Kicks“. I prošlogodišnji „On Sunset“ ponovio je isti uspjeh.


Kako god, Paul Weller koji sutra slavi 63. rođendan, u čak je pet različitih desetljeća došao do vrha domaćih top ljestvica albuma.
„Ovaj je album slavljenje glazbe i onog što nam je dala. Bez obzira u kako se teškoj situaciji našli, a nalazimo se u jednoj takvoj, glazba nas nikad nije izdala, zar ne?“ – opisao je novi album Weller dodajući da nikad nije uzimao zdravo za gotovo da će se njegova glazba uvijek sviđati publici i da će je htjeti kupiti, pa mu je i ovaj broj jedan poseban.


Iz strukture prodaje vidljivo je da je publika Paula Wellera otporna na nove trendove, u svom prvom vikendu na tržištu tek je manje od 10 posto od sveukupno 26 tisuća primjeraka prodano u digitalnom formatu, sve ostalo na CD-ovima i gramofonskim pločama.