Ambiciozno

Ovaj bend prodaje samo jednu kopiju albuma, od cijene će vam se zavrtjeti u glavi

Lucija Sučić

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Već dugo se zalažu za pravednije naknade za streaming glazbeIndie bend naziva The Pocket Gods već dugo vode bitke za bolji sistem naknada glazbenicima za streaming glazbe. Poznati su po svojim albumima na kojima se nalaze pjesme koje traju samo po 30 sekundi, no došli su na jednu drugu ideju…


Ovom britanskom bendu plan je bio izdati novi album naziva “Vegetal Digital”, u čemu su i uspjeli, no postoji kvaka.


Album je izdan u samo jednog fizičkoj kopiji pod kućom Empire Records, a bend ga je stavio u prodaju za vrtoglavu cijenu od 1 milijun funti!
Štoviše, članovi benda vjeruju da će pronaći kupca, a s novcem od prodaje albuma nadaju se osnovati ‘etičku’ streaming platformu koja će se zvati Nubplay. Vjeruju da još uvijek ima ljudi koji imaju mnogo novca, a dijele iste ciljeve i nezadovoljstvo prema streaming platformama koje najviše zarađuju od umjetnika i glazbenika te se time nadaju stvoriti bolju budućnost za sve glazbenike i kantautore.


Ako im to uspije, žele da nova streaming platforma jamči svkaom umjetniku 1 penny za 1 stream, što je, kako tvrde iz benda, 50 puta više nego trenutna rata koju njihov bend dobiva od Spotifya, prenosi News Sky.