Australska kantautorica

Novi singl “If I Don’t Hear From You Tonight” kao posljednja najava novog albuma Courtney Barnett

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

„Things Take Time, Take Time“, njen treći album u karijeri napisan je u razdoblju od dvije godine i snimljen u Sydneyu i Melbourneu uz pomoć bubnjarice grupe Warpaint Stelle MozgaweJedna od najzanimljivijih recentnih pojava na kantautorskoj svjetskoj sceni, Australka Courtney Barnett ovaj petak izdaje novi album  „Things Take Time, Take Time“. Kao posljednju najavu objavila je novu pjesmu “If I Don’t Hear From You Tonight” koja ne odstupa u ničem bitnom pod njenog prepoznatljivog stila, jednostavnih melodija i slekerski „nezainteresirane“ vokalne ekspresije.


„Mislim da je moj stav u prošlosti bio kao: Ima toliko ljubavnih pjesama i one ne znače ništa, ali postoji nešto stvarno posebno u hvatanju trenutka. If I Don’t Hear From You Tonight dolazi iz stanja u kojem se nalazila moja glava – pokušavam iskreno komunicirati umjesto da skrivam svoje osjećaje” – objasnila je u priopćenju za medije Barnett.


„Things Take Time, Take Time“, njen treći album u karijeri i prvi nakon „Tell Me How You Really Feel“ iz 2018. godine napisan je u razdoblju od dvije godine i snimljen u Sydneyu i Melbourneu krajem prošle i početkom ove godine uz pomoć bubnjarice grupe Warpaint Stelle Mozgawe. Mozgawa je također Australka i radila je sa starim kolegom Courtney Barnett  Kurtom Vileom  te Johnom Grantom, Cate Le Bon, The xx i drugima.
Nadolazeći album u objavi za medije opisan je kao još jedan siguran iskorak za Barnett. Ovo je Barnett u njezinoj najkreativnijoj i najavanturističkoj formi – izvrstan pogled na Courtneyin privatni svijet, a time i njezina najljepša i najintimnija ploča do sada, s pjesmama koje se neskriveno bave ljubavlju, iscjeljenjem i samootkrivanjem.