Kreativna kriza

Nekad megapopularni nu metal prvaci Limp Bizkit nisu deset godina u stanju dovršiti album

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Još su prije devet godina objavili naslov albuma, izdali najavni singl „Endless Slaughter“ dvije godine kasnije i zapeli. Sad gitarist Wes Borland kaže da postoji svjetlo na kraju tunelaOvih je dana Wes Borland, gitarist nekad megapopularnih nu metalaca Limp Bizkit objasnio kako se bend već godinama muči da završi šesti album u karijeri „Stampede Of The Disco Elephants”.


Preciznije, još prije devet godina su objavili naslov albuma, izdali najavni singl „Endless Slaughter“ dvije godine kasnije i zapeli.


U podcastu heavy metal glazbenika Johnnyja Christa „Drinks with Johnny“, Borland je rekao kako da je u zadnjih deset godina bend pokušao završiti album u sedam navrata u isto toliko studija, ali izgleda da su i dalje daleko od konačnog rezultata.
Čini se da je pjevač Fred Durst glavni problem.


“Imamo 35 instrumentalno snimljenih i dovršenih pjesama, na kojima je on otpjevao svoj dio i onda sve to odbacio. Sad mi se čini da je napokon sada došao do stadija u kojem će odabrati najbolje od ovih pjesama i završiti ih. Dakle, držim palčeve za njega” – rekao je Borland.


Rekao je da nažalost ne može utjecati na Freda Dursta i natjerati ga da završi posao, kad on nije u raspoloženju da to učini.


„Rifovi i glazba na ovim instrumentalima je nešto najbolje što sam napravio kao glazbenik, čini mi se. Zadovoljan sam u kojem je to pravcu otišlo, zadovoljan sam i s Fredovim demo vokalima koje sam čuo. U svakom slučaju, vjerujem da će on to napokon završiti i da ćemo izbaciti odličnu ploču“ – zaključio je u optimističnom tonu gitarist Limp Bizkita.


Inače, bend je zadnji album „Cold Cobra“ izdao 2011. godine uz mlake kritike, nakon čega su se razišli s velikom diskografskom kućom Interscope i prešli na manju Cash Money, specijaliziranu za rap glazbu.  Kao i mnogi drugi iz doba manije za nu-metalom na razmeđi između dva milenija, u međuvremenu su postali prilično nevažna glazbena pojava, bend koji više nije u stanju skladati hitove kao što su bili „Nookie“ „Break Stuff“, „Rollin“ i „My Way“.  Ostaje da se vidi hoće li tako ostati i dalje.