BETI

Natali Dizdar i članovi Mayalesa imaju pjesmu “Vili”. Inspirirao ih nije onaj Vili na kojeg ste prvo pomislili

Ivana Kocijan

Foto Hrvoje Banić

Foto Hrvoje Banić

Iako to ime trenutačno »pluta« po eteru iz nekih drugih razloga, zapravo se stvar zove po Willieju Nelsonu i napisana je prije nekoliko godina, objasnio je član grupe BETI Luka GečekNakon što su svoj novi zajednički projekt BETI predstavili fantastičnim singlom »Slobodna«, koji je mjesecima dominirao radijskim eterom, Natali Dizdar i članovi grupe Mayales Vlado Mirčeta, Luka Geček i Pavle Miholjević nedavno su iz svoje glazbene radionice pustili novu pjesmu pod imenom »Vili«. Čim je predstavljen, »Vili« je momentalno počeo osvajati radijski eter, a BETI sada predstavlja i spot koji potpisuje ni više ni manje nego Dalibor Barić, koji je s animiranim filmom »Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa« ušao u konkurenciju za ovogodišnju filmsku nagradu Oscar, u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog filma.


U moru slavnih Vilija, za inspiraciju iza ove pjesme zaslužan je legendarni glazbenik Willie Nelson, otkrivaju članovi benda.


– Iako to ime trenutačno »pluta« po eteru iz nekih drugih razloga, zapravo se stvar zove po Willieju Nelsonu i napisana je prije nekoliko godina. Prva akustična verzija koju smo snimali je zvučala kao neka stvar Willieja Nelsona pa smo tako nazvali pjesmu i naziv je ostao »zakačen«, ispričao je Luka Geček.
»Vili« se zvukom poprilično razlikuje od njihova debitantskog singla »Slobodna«.


– Malo manje disco, a malo više country, ali i dalje smo u 1974. godini, opisao je atmosferu pjesme Vlado Mirčeta, a nadovezao se Luka Geček:


– Sama melodija je nježnija, a zvuk sjetniji. »Slobodna« je u principu eskapistička, dok je »Vili« ipak više introspektivna pjesma.


Nakon dva sjajna singla BETI nastavlja dalje punom parom, a što njihovi obožavatelji mogu očekivati u budućnosti, otkrila je Natali Dizdar.


– Trenutačno nam je najvažnije završiti EP nekim našim laganim tempom na koji smo navikli i čekati pravi trenutak kad ćemo ga pustiti cijelog u eter i predstaviti našoj publici, zaključila je.