Morski prasac

Novi početak voljenog benda: Nakon dva desetljeća kultni “The Stoned Cows” ponovo zajedno na pozornici

Paulina Plazonić

snimio Mateo Levak

snimio Mateo Levak

Svojim žestokim zvukom razbuktali su morski bar, dajući Rijeci tako priliku da barem pokuša ponovo zaslužiti svoju staru titulu. Iz publike se čuo povik "to to je pravi rock 'n' roll" dok su se svi zadovoljno "derali", a neki su čak i zaplesali.Večeras se nakon dva desetljeća ponovo okupio legendarni riječki bend “The Stoned Cows”, privlačeći tako stare i nove fanove na “Morski prasac”.


Nakon više od dva desetljeća pauze, na “Morskom prascu” ponovo se okupio legendarni riječki bend “The Stoned Cows” s kraja 80ih i početka 90ih godina prošlog stoljeća. Predstavili su tako nove i stare pjesme autorskog rada. Prijatelji, odani fanovi, ali i novopečeni fanovi, skupili su se kako bi podržali “novi početak” voljenog benda one dobre stare originalne riječke rock scene, dok je Rijeka bila dostojna svoga imena “grad rocka”.


Svojim žestokim zvukom razbuktali su morski bar, dajući Rijeci tako priliku da barem pokuša ponovo zaslužiti svoju staru titulu. Iz publike se čuo povik “to to je pravi rock ‘n’ roll” dok su se svi zadovoljno “derali”, a neki su čak i zaplesali.

Frontman Zlatko Gostić ispričao nam je o povijesti benda i tome kako je rat utjecao na Rijeku kao “grad rocka” – Mi smo jedan od onih bendova sa riječke scene za vrijeme ratnog doba. Osnovali smo se još početkom 90ih godina. Kada je počeo rat, u Rijeci je jedini klub bio Palach. Tamo bi jednom godišnje bila “Gitarijada” i “RiRock”. Inače je scena bila rezervirana za poznatije bendove iz “Juge”. Kada je “pukla” “Juga”, ostali smo na toj nekolicini bendova koju smo imali u Lijepoj Našoj, a to je sve bilo jako “mršavo”. Rat je na riječki rock scenu utjecao drastično. Mi smo zaista bili jedina rock grupa u gradu. Svi drugi su se trudili da budu moderni i uhvate neke nove “vjetrove”. Iako, i mi smo počeli polako onda “odumirati” – kako je prestao rat, tako više nije bilo niti našeg benda.


Foto galerija: Stoned Cows u Morskom prascu Foto: Mateo Levak


Krajem 90ih ponovo smo se okupili kolega i ja . Nismo mogli naći bubnjara, i tako nam je Luka predložio Jasmina, kojeg je predstavio kao lika kojemu je dosadilo svirati gitaru, pa bi malo svirao bubnjeve. I tako nam se i on pridružio. Onda nismo ništa od naših “starih” stvari svirali. Večeras što sviramo, je u potpunosti drugačije od onoga što smo do sada radili jer je prošlo puno vremena i mi iza sebe imamo svoje živote i nova iskustva. Mi smo sada u potpunosti odrasli svatko na neku svoju stranu. Moj je cilj da nakon ovog koncerta odmah “uletimo” u studio i počnemo snimati, jer bend do sada nije nikad ništa snimio. Publika će večeras dobro reagirati ako mi budemo dobro svirali. Iskreno, ja sam mislio da će biti duplo više ljudi nego što je došlo, ali ipak je ono naš neki “novi početak”, ispričao nam je Zlatko.