Opet na okupu

Nakon deset godina Razorlight ponovno u originalnoj postavi rade na novom albumu

T.I.

Foto: Press promo

Foto: Press promo

Klasična postava benda, jedini stalni član Johnny Borrell i povratnici Björn Ågren, Carl Dalemo i Andy Burrows okupili su se jednokratno još prošlo proljeće da odsviraju virtualni koncert, no očito su trajno zakopali ratne sjekireRazorlight, post-britpop bend koji nakon prva dva sjajna albuma i hitovima poput „Golden Touch“,  „In The Morning“ i „America“ prije 15-ak godina, bio velika nada britanske glazbe, pa kasnije opterećen stalnim personalnim promjenama utonuo u prosječnost, ponovno u najjačem sastavu priprema novu glazbu.


Klasična postava benda, jedini stalni član Johnny Borrell i povratnici Björn Ågren, Carl Dalemo i Andy Burrows okupili su se jednokratno još prošlo proljeće da odsviraju virtualni koncert, no očito su trajno zakopali ratne sjekire, i kako su napisali u objavi „evo nas Gloucestershireu, radimo jako na petom albumu Razorlighta”.

„Osjećaj je nevjerojatan. Prošli smo tjedan ili dva na probama. Emocije koje su me prolazile kad smo počeli svirati Ameriku, zaboravio sam odsvirati prvu polovicu pjesme – bila su totalno lude. Bilo je nevjerojatno. Tako je moćno svirati ove stare melodije“ – nije krio zadovoljstvo ponovnim okupljanjem Andy Burrows koji je u Razorlightu bio više od bubnjara, koautor većine pjesama. Svoj autorski potencijal pokazao je i poslije odlaska iz benda na svom projektu I Am Arrows i sjajnom istoimenom albumu koji je iz nekog čudnog razloga nije našao put do šireg slušateljstva.


“Stvarno uživam u ponovnom povezivanju s Andyjem i Carlom, kao da ponovno upoznajem ljude. Uživam jer nikad ne želiš izgubiti prijatelje, to je užasna stvar i za pomisliti. Definitivno mi je ponovno okupljanje drago na osobnoj razini. Na kreativnoj razini – ovo je nevjerojatno. Bili smo u studiju na probama i snimanju. Čim nas četvero uđemo u sobu, to odmah zvuči izvanredno“ – slično razmišlja i frontmen Johnny Borrell koji je u dužem razdoblju bio jedini iz originalne postave benda. U dužem razdoblju u kojem su Razorlight postali nevažni, zaboravljeni bend.