Micro festival

Na TENZIJE ove subote u Exportdrvu iz Ljubljane stiže kvartet Sujevera

Portal Novi list

U sinergiji s VJ-icom Ivonom iz benda Žen i TIPSY rezidentom di.merklom, ovu subotu izložba Fiume Fantastica u Exportdrvu postat će scenografija avangardnim audio-vizualnim izvedbamaMicro festival avanturističkih, eksperimentalnih A/V izvedbi TENZIJE za svoju drugu ediciju ugošćuje nekovencionalni glazbeni kvartet Sujeveru iz Ljubljane.


U sinergiji s VJ-icom Ivonom iz benda Žen i TIPSY rezidentom di.merklom, ovu subotu izložba Fiume Fantastica u Exportdrvu postat će scenografija avangardnim audio-vizualnim izvedbama.


Sujeveru čine Nina Orlić (Kikimore), Barbara Poček (Kikimore), Urška Preis (rouge-ah) i Luka Seliškar (PRSA).
Njihov live sastoji se od DIY instrumenata, harfe, raznih efekata i manipulacije zvukom. Vješto ih isprepliću u improviziranu, višeslojnu skladbu koja odražava ljubav prema zvukovima koji iritiraju uho i neobično zvuče; eksperimentalni, apstraktni ili bučni zvučni izrazi, tamne ambijentalne žice harfe s tehnologijom elektroničke glazbe te elektroakustička modulacija i bučna improvizacija.


Nina Orlić članica je kolektiva Kikimore gdje sklapa DIY instrumente i koristi ih za stvaranje analogne elektroničke glazbe. Urška Preis je glazbenica, harfistica i vizualna umjetnica.


Dio je dueta II / III s Tinetom Vrabičem – Nitzom, a kao solistica radi pod pseudonimom rouge -ah. Barbara Poček članica je inicijative Čipka i uradi sam glazbenog kolektiva Kikimore, amaterska DJ-ica i glazbena entuzijastica.


Luka Seliškar astrofizičar je u tijelu audio inženjera. Kao snimatelj, producent i inženjer surađuje sa SBO-om, Lynchom, Insanom, Kikimore, Lovekovskim, Klincima i drugima, a najčešće se bavi zvukom u kolektivu PRSA -e.


Sujevera inače znači praznovjerje i iako ne bacaju sol preko lijevog ramena prije nastupa, u svakom slučaju glazbom stvaraju osjećaj mističnog.


Zvuk će vizualno dočarati Ivona, članica benda ŽEN u kojem svira bas, pokoji synth i radi VJ-ing nastupe. Zaljubljenica je u syntheve, sintezu zvuka i vizualnu simbiozu slike i zvuka, voli kombinirati materijale i prostore i oživljavati ih zrakama projektora. TIPSY rezident di.merkl svirat će DJ set za uvod i kraj.


Za ulaz nije potrebna digitalna COVID potvrda, no sukladno mjerama, ograničen je broj publike (važeće mjere do 15. listopada). Cijena ulaznice iznosi 50,00 kuna i moguće ju je kupiti prethodno početku događanja.


Više informacija dostupno je na POVEZNICI.