Stigao lineup

Na LMF festivalu na Jarunu više od 70 inozemnih i domaćih DJ-eva

Portal Novi list, Hina

Foto promo

Foto promo

Na zagrebačkom jezeru bit će postavljene četiri impozantne pozorniceFestival elektronske glazbe Let The Music Be Free (LMF) održat će se od 15. do 17. lipnja na Jarunu, a na četiri impozantne pozornice na zagrebačkom jezeru prodefilirat će više od 70 inozemnih i domaćih DJ-eva, objavio je organizator festivala.


U Zagrebu će prvi put nastupiti trance trio Above & Beyond, koji čine Finac Paavo Siljamaki, Englez Jono Grant I Irac Tony McGuiness.


Profesionalni DJ-i poznati su kao suradnici Madonne I Radioheada, čije su hitove remiksirali, a mogu se pohvaliti i time da je njihov hit “Buzz” osvojio svemir. Na listi najpopularnijih svjetskih DJ-a ovaj trojac zauzeo je 16. mjesto dok su u Velikoj Britaniji na visokom četvrtom.

Fanove elektronske glazbe oduševit će dolazak Adama Beyera. Taj 46-godišnji Šveđanin karijeru je započeo kao prodavač, no ubrzo je taj posao zamijenio s onim D.J-a pa je danas među 30 najpopularnijih.


Također na švedskoj radio postaji vodi show Drum Code Live, a sluša ga više od 11 milijuna ljudi.


Publiku ima i atraktivna Anfisa Letyago. Rođena u gradiću u Sibiru, gdje noć traje devet mjeseci, s 19 godina seli se u Italiju gdje započinje uspješnu karijeru, a na tom putu pomogao joj je mentor, legendarni Carl Cox.


Dolazak na treće izdanje LMF-a potvrdio je i John Summit. Amerikanac, trenutačno 13. na listi najpopularnijih DJ-a do 28 godina ponosan je vlasnik hita Deep End Sidepiece Remix, kojeg je do sada poslušalo više od 56 milijuna ljudi na Spotifyju.


Britanski duo CamelPhat na sceni je 19 godina, a mnogi ih pamte po hitu Cola, koji je 2017. bio jedan od najslušanijih singlova.


Svjetski poznate hitove ima i Bugarin Stan Kolev, koji je karijeru započeo 1996., a na putu prema vrhu pomoglo je to što su se njegove pjesme koristile kao glazbena podloga u reklamama luksuznih automobila.


Na LMF vraćaju se i neka dobro poznata imena poput ukrajinskog ARTBAT-a, Cerclea kao i DJ Claptonea.


Popularni Nijemac može se pohvaliti činjenicom da je uvršten u deset najboljih svjetskih DJ-a, a nastupao je na festivalu Tommorowland te u najpoznatijem klubu na Ibizi “Pachi”.


Od premijernog izdanja u Las Vegasu 2019. i prvog zagrebačkog 2021. godine, LMF festival postao je prepoznatljivo ime na svjetskoj sceni.


Cilj LMF-a je promovirati različite žanrove u elektronskoj glazbi stoga se svake godine trudimo dovesti najbolje svjetske D.J-e.


Na Jarunu će nastupiti više od 70 glazbenika što će biti izvrsna uvertira u nadolazeću ljetnu sezonu u Zagrebu, kažu organizatori festivala.