Won't Stand Down

Muse na prvom singlu u tri godine krenuli stazama heavy metala

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Nije objavljeno je li novi singl i najava novog albuma, ali je sigurno da će Muse ovo ljeto prokrstariti Europu nastupajući samostalno i na festivalimaKad bi morali slavnu britansku skupinu Muse strpati u žanrovsku ladicu, to ne bi bio lagan posao jer ovaj bend lebdi u širokom prostoru između indie avangarde jednih Radiohead i pompoznog „baroknog“ rocka jednih Queen.


Na novom, upravo objavljenom singlu, stvari je lakše determinirati. Pjesma „Won’t Stand Down“ je nešto najbliže heavy metalu što su napravili u karijeri, iako su često plesali na njegovom rubu.


Uz najteži rif koji je Matt Bellamy isporučio publici iz svoje gitare, stiže i snažna poruka pjesme o suprostavljanju nasilnicima svih vrsta “bilo da je to na dječjem igralištu, na poslu ili bilo gdje. Zaštitite se od prisile i sociopatske manipulacije i suočite se s nedaćama snagom, samopouzdanjem i agresijom.
„Won’t Stand Down“ je prva nova glazba grupe Muse u pune tri godine od izlaska posljednjeg  albuma „Simulation Theory“. Zaokretu u zvuku vjerojatno je doprinio i novi producent Dan Lancaster koji je između ostalih radio s bendovima težeg rock i punk zvuka poput Bring Me The Horizon i Anti-Flag.


Nije objavljeno je li novi singl i najava novog albuma, ali je sigurno da će Muse ovo ljeto prokrstariti Europu nastupajući samostalno i na festivalima. Najbliže Hrvatskoj su u Šopronu blizu tromeđe Mađarske, Austrije i Slovačke 21. lipnja. Vjerojatno im se ni ne žuri ponovno u Hrvatsku, vjerojatno se još sjećaju polupraznog Doma sportova 2007. godine na inače rasprodanoj turneji, uključujući tu i dva dana zaredom rasprodani Wembley stadion samo par mjeseci prije zagrebačkog koncerta.