Kontroverzni autor

Morrissey snimio novi album bez ugovora. Objavit će ga za diskografsku kuću koja najviše plati

T.I.

Foto: Flickr

Foto: Flickr

Novi album je Morrissey nazvao „najboljim koji je snimio u životu“. Na svojoj web stranici objavio je i popis od 11 pjesama, album je zgotovljen ovih dana u Los Angelesu i nosi ima „Bonfire Of Teenagers“Nakon što se diskografska kompanija BMG na prilično grub način prošle godine riješila Morrisseya, bivšeg frontmena kultne britanske skupine The Smiths i uspješnog solo izvođača u posljednjih 30 godina, on se vraća novim albumom koji je snimio bez ugovora. Objavit će ga za onu diskografsku kuću koja ponudi najviše novaca.


Morisseyeve muke su počele prošle godine kad je u BMG došao novi izvršni direktor „koji ne želi još jedan Morrisseyev album“. Umjesto toga, novi direktor je prezentirao plan koji bi trebao donijeti raznovrsnost u popis BMG izvođača. „Svi planovi vezani uz nova izdanja i reizdanja Morrisseya ukidaju se.“ – objavila je diskografska kuća u tonu neuobičajenom za civilizirani prekid suradnje.


„Moja tri zadnja abuma za BMG su najbolja u mojoj karijeri i stajat ću iza njih do svoje smrti. Njihovo snimanje se događalo u ključnim trenucima mog života, i zahvaljujem bivšoj BMG ekipi i svima koji su bili uključeni u njihov nastanak“  – odgovorio je na društvenim mrežama legendarni autor uz sumnju da ga se BMG riješio ne zbog glazbe, već zbog njegovih kontroverznih političkih stavova koji uključuju podršku krajnjoj britanskoj desnici (For Britain), za koju čak i jedan Nigel Farage smatra da je puna „nacista i rasista“.
Naravno, novi album je Morrissey nazvao „najboljim koji je snimio u životu“. Na svojoj web stranici objavio je i popis od 11 pjesama, album je zgotovljen ovih dana u Los Angelesu i nosi ima „Bonfire Of Teenagers“. Zasad još nema nikakvih audio teasera, ni promotivnog singla.


„Najgorih godinu dana mog života završilo je najboljim albumom u životu“ – napisao je autor koji je odavna svoj rodni Manchester zamijenio Los Angelesom.