Iznenadna suradnja

Mick Jagger i Dave Grohl zajedno snimili pandemijsku rock himnu

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Tekst je napisao Jagger za vrijeme pandemije i tema pjesme je vrlo aktualna. Osim što odiše crnim humorom i umjerenim optimizmom, stvar je ispunjena ironijom i podsmijehom prema sve raširenijem podlijeganju lažnim vijestima i teorijama zavjeraIako je Dave Grohl u posljednje vrijeme sveprisutan u medijima, prije svega zbog promocije i odjeka novog albuma Foo Fightersa „Medicine At Midnight“, nigdje se nije pohvalio da radi s Mickom Jaggerom, pa je danas popodne na YouTubeu objavljena zajednička pjesma „Eazy Slezy“ došla nenadano kao munja iz vedra neba.


Tekst je napisao Jagger za vrijeme pandemije i tema pjesme je vrlo aktualna. Osim što odiše crnim humorom i umjerenim optimizmom jer frontmen Rolling Stonesa vidi svjetlo na kraju tunela, stvar je ispunjena ironijom i podsmijehom prema sve raširenijem podlijeganju lažnim vijestima i teorijama zavjera.


„Thats a pretty mask/but never take a chance/ tik tok stupid dance/took a samba class i landed on my ass/trying to write a tune you better hook me up to zoom/see my poncey books teach myself to cook/way too much tv its lobotomising me/think I’ve put on weight/I’ll have another drink then I’ll clean the kitchen sink…“ , duhovito je kroz stihove Jagger prepričao svoje pandemijske dane.
„Shooting the vaccine Bill Gates is in my bloodstream/its mind control/the earth is flat and cold its never warming up the arctics turned to slush/the second comings late there’s aliens in the deep state…“ – ironično će u novoj pjesmi stari rocker o ludostima u koje ljudi vjeruju.


Stvar je brza i žestoka, onako više u stilu Foo Fihtersa negoli Stonesa, no to ne smeta zimzelenom glasu i energiji 77-godišnjeg rockera. Jagger je u pjesmi pjevao i svirao gitaru, a Grohl ga vokalno pratio, dodao još gitare, odsvirao bas i – dakako – svoj originalni instrument bubanj.


U priopćenju za medije koje je popratilo video Jagger je napisao da je to pjesma o izlasku iz lockdowna, s prijeko potrebnom dozom optimizma.


„Zahvaljujem Daveu Grohlu što je lupao bubnjeve, svirao bas i gitaru, bilo je jako zabavno raditi s njim. Nadam se da ćete svi uživati u „Eazy Sleazy”.


Dave Grohl kao ne samo veliki glazbenik, nego i veliki rock obožavatelj, doživio je suradnju kao veliku čast.


„Teško je prenijeti riječima što mi znači snimanje ove pjesme sa Sir Mickom. To je više od ostvarenog sna. Taman kad sam pomislio da život ne može postati luđi …“


Inače, Mick Jagger i društvo pritajili su se za vrijeme pandemije, no za to postoji dobar razlog i nije u pitanju samo korona. Rolling Stones već neko vrijeme tu i tamo naznače kako rade na novom materijalu.