Humanitarni metalci

Metallica od jednog livestream koncerta prikupila 1,3 milijuna dolara za banke hrane i školarine odraslih

T.I.

Foto: All Within My Hands Foundation

Foto: All Within My Hands Foundation

Slavni bend ima svoju humanitarnu fondaciju „All Within My Hands“ koja skuplja novac i dijeli čekove ponajprije za potrebe banki hrane, a onda i školarina za odrasle koji imaju volju, a ne mogu si priuštiti dodatno školovanje kao što su samohrane majkeHumanitarna fondacija „All Within My Hands“ posvećen je stvaranju održivih zajednica tako da podržava edukaciju radne snage, borbu protiv gladi i rješava druge lokalne ključne probleme. Ovakvih udruga ima na tisuće širom svijeta, ali rijetko koju vodi jedan heavy metal band. Ovdje je riječ o jednom od planetarno najpopularnijih bendova uopće, Metallici. U pojašnjenju na stranici fondacije stoji da je cilj pomoći i obogatiti život zajednica čiji članovi „podržavaju bend godinama“ i na isto potiču druge obožavatelje i prijatelje koji imaju dovoljno da podijele s onima koji nisu imali te sreće. „Svaka lipa vaših donacija ide direktno našim karitativnim partnerima.“ Metallica skuplja novac i dijeli čekove ponajprije za potrebe banki hrane, a onda i školarina za odrasle koji imaju volju, a ne mogu si priuštiti dodatno školovanje kao što su samohrane majke.


Ovaj su tjedan na svom Twitter profilu objavili da su sakupili čak 1,3 milijuna dolara od samo jedne livestream svirke. Čujemo često u posljednje vrijeme da mnogi bendovi zbog ograničenja uzrokovanih koronavirusom organiziraju ono što mogu, svirke na daljinu koju fanovi gledaju u izravnom prijenosu na nekoj od videoplatformi, no rijetko kad se objavljuju konkretni financijski rezultati takvih poduhvata.


Metallica je 14. studenog po prvi odsvirala livestream koncert, pola akustični pola električni kako bi prikupila novac za kampanju. Odlučili su se za jednostavan pristup, onaj tko je htio gledati morao je platiti pristup. I očito se isplatilo. Kako su napisali „zahvaljujući svima nama i našim sponzorima, prikupili smo 1,3 milijuna dolara“.
„Stvarno smo zahvalni što možemo biti dio ovoga i drago nam je da ste i vi tu da možete sudjelovati zajedno s nama. Cijenimo svu vašu pomoć. I to što sad sviramo je veliki bonus, zar ne? Mi sviramo, da bi to učinili morali smo zaposliti neke ljude, svirka će prikupiti neki novac, to je win-win situacija“ – rekao je James Hetfield pred virtualnom publikom.Koncert je održan u San Rafaelu, „gnijezdu“ Metallice, a set lista uključuje 14 pjesama među kojima je i po prvi put izvedena verzija standarda AnimalsaThe House Of The Rising Sun“, a među ekskluzive može se pribrojati i „Wasting My Hate“ koju je Metallica izvela po prvi put uživo nakon 9 godina. Inače, Metallicu je ovo vrijeme pandemije i prisilnog odmora također navelo da uđu u studio nakon četiri godine, ovih je dana bubnjar Lars Ulrich najavio da je bend u fazi ozbiljnog pisanja materijala za novi album.


U nastavku možete vidjeti dio nastupa o 14. studenog. Za cijeli treba platiti pristup. Sve za humanitarne svrhe.