Na Podvežici

Mandrili i Fanaa sutra na Riječkoj zvečki

Ivana Kocijan

Mandrili / Foto Facebook

Mandrili / Foto Facebook

Ulaz na koncert je besplatan, za povratnu čašu bit će potrebno izdvojiti 10 kuna, a početak (otvaranje vrata) je zakazan za 19 satiManifestacija Vežičke ljetne noći: Riječka zvečka vol. 7 nastavlja se ovog četvrtka kada na novu lokaciju, igralište pored Boćarskog doma Podvežica, stižu Mandrili i Fanaa. Ulaz na koncert je besplatan, za povratnu čašu bit će potrebno izdvojiti 10 kuna, a početak (otvaranje vrata) je zakazan za 19 sati.


Mandrili su rock sastav iz Rijeke osnovan 1997. godine pod tadašnjim imenom ManDrill. Trenutačni članovi su Kristijan Ćoza (vokal), Tomislav Radinović (gitara), Robert Jovanović (bas gitara) i Alen Tibljaš (bubnjevi). Godine 1997. nastala je njihova prva pjesma »Dosada«, a 1998. na riječkom demo festivalu Ri Rocku održali su prvi nastup i osvojili prvu nagradu koja je uključivala snimanje videospota (za pjesmu »Dosada«).


Prvi album »Emryo« objavili su 2002. godine, a drugi, »P«, 2006. godine. Dok su prva dva albuma nastala pod utjecajem rapa i elektroničke glazbe, pri snimanju trećeg albuma, bend se odlučio snimati bez elektroničkih efekata, u rokerskom stilu. Bend mijenja ime u Mandrili i ujesen 2008. godine objavljuje novi album »Tibet«.
Pri kraju 2010. objavili su album »Apstinencija« potpisan pod imenom »Walter et Les Mandrills« te 2013. album »Demencija«.


Kao predgrupa nastupit će riječki bend Fanaa, koji je osnovan 2017. godine, dok je prvi nastup imao 2018. u Palachu na eventu »Glazba je čudo« gdje je predstavio prvih 9 pjesama prvog albuma »Fonomatik«, melankoličnog i psihodeličnog indie rock ugođaja.


Kvalitetu i ambicioznost benda prepoznaje i 40. i 41. Ri Rock festival, na kojemu su nominirani za najperspektivniji mladi demo bend, najbolji demo bend 2019., najbolji album 2019. i najaktivniji bend. Prošle godine Ri Rock im dodjeljuje nagradu »Nove nade« za najperspektivniji bend, a KSET ih na festivalu Čuješ?! nagrađuje snimanjem novog singla u studiju.


Dosad su objavili album »FONOMATIK« i EP »Fanaatom Lattè«. Novi album je snimljen, ali još neobjavljen, a publika će nove pjesme moći čuti na Riječkoj zvečki. Grupu čine: Kristian Kirinčić (bubanj i prateći vokal), Andreas Kornjača (električna gitara), Andrian Nimac (bas gitara), Goran Glušac (klavijature, truba i saksofon) te Karlo Mihelčić (vokal).