Novo ruho stare pjesme

M.O.R.T. i kantautorica Mary May objavili singl i video za pjesmu “Igračke (Potraži me ponekad)”

Sinjska punk blues rock četvorka ovdje se prikazuju u nešto lakšem i toplijem izdanju negoli smo to od njih navikliGrupa M.O.R.T. i kantautorica Mary May objavili su singl i videospot za zajedničku suradnju u pjesmi „Igračke (Potraži me ponekad)“.


Sinjska punk blues rock četvorka ovdje se prikazuju u nešto lakšem i toplijem izdanju negoli smo to od njih navikli.


“Pjesmu smo napravili 2019. i od tada je na YouTubeu snimka pjesme koju smo tek drugi put odsvirali. Bilo je spontano i uživo iz jednog zagrebačkog stana gdje smo ja i Mary napravili kostur pjesme dan ranije. Predivni dani, energija je jaka na snimci, tako da su ljudi stalno pitali kada ćemo snimiti studijsku verziju. I eto, želja je ispunjena. Drugi put smo se našli s Mary May, ovoga puta kod Marka Mrakovčića u studiju Dostava Zvuka, u dobrom društvu, pojačani izvrsnim Jakšom Perkovićem na gitari. Rezultat se čuje, a i osjeti. Treći put kad smo se našli s Mary May, snimali smo live session u Vintage Industrial Baru za Glazbenu točionicu. Nakon toga nam je ekipa koja je zaslužna za taj projekt snimila ad hoc spot” – objašnjava nastanak pjesme Zvrk, gitarist M.O.R.T.-a.
M.O.R.T. iza sebe ima četiri albuma, od kojih je zadnji “Standing Runningman”, inače prvi album benda na engleskom. Prethodnik je “Tužna kocka“ koji je izbacio čak pet singlova – „Volim“, „Na cesti“, „Plamen što kriješ“, „Logor“ i „Olovni vojnici“, kao i „Draga majko“. M.O.R.T. iza sebe ima preko 400 koncerata, nastupe po Britaniji i Irskoj, te nizu festivala.


Mary May je jedna je od naših najzanimljivijih kantautorica, prošlu je godinu obilježila objavom koncertnog albuma “Things You Can’t Put Your Finger On / Live”, živu verziju svog hvaljenog prvijenca, ali i singlom “The Land Of The Free”, pjesmu inspiriranu rasnim neredima u Americi.