Vruće glazbeno ljeto

Kreće druga Rock&Off turneja: Novo izdanje otvaraju Eric i Fran Vasilić

Ervin Pavleković

Foto: Promo

Foto: Promo

Turneja počinje u petak 24. lipnja u Virovitici, a trajat će gotovo dva mjeseca, sve do 20. kolovoza.Vruće glazbeno ljeto koje je pred nama na glazbene će pozornice diljem Hrvatske drugu godinu zaredom dovesti Rock&Off turneju mladih snaga domaće glazbene scene. Prošle je godine festival Rock&Off odlučio mlada i nova imena domaće glazbene scene provesti po svim dijelovima Hrvatske. Aklea Neon, Je Veux, Ogenj, J.R. August, The Siids, Bluvinil i ostali bendovi su u sklopu Rock&Off turneje prošlog ljeta posjetili Ozalj, Đakovo, Kutinu i pozornice u drugim krajevima Hrvatske.


Nakon sjajnog premijernog izdanja prošle godine, Rock&Off najavljuje novo izdanje turneje koja će ovog ljeta trajati dva mjeseca. Četvrta nezavisna glazbena novinarska nagrada Rock&Off u sklopu svoje ovogodišnje turneje na pozornice dovodi izvođače nominirane u kategoriji Veliki prasak.


Fran Vasilić, Eric Vidović, Miriiam i Šiza će ovog ljeta imati priliku predstaviti svoju glazbu u Virovitici, Đakovu, Samoboru, Ozlju, Kninu, Šibeniku te na Motovun Film Festivalu i Liburnia Film Festivalu. Rock&Off turneja počinje u petak 24. lipnja u Virovitici, a trajat će gotovo dva mjeseca, sve do 20. kolovoza.
– Zaista nam je zadovoljstvo što možemo najaviti drugu Rock&Off turneju koja će obići gradove u kojima rock&off glazba nije dovoljno zastupljena, ali koji imaju jake baze klubova ili događanja koji takvu glazbu podupiru godinama. Također nam je drago što će navedeni izvođači otići u neke od gradova koje inače ne bi imali prilike posjetiti. Zahvaljujemo Ministarstvu kulture i medija RH koje nas podržava od početka, našem glavnom sponzoru Iskonu te svim klubovima i organizatorima koji će nas ugostiti, poručili su iz organizacije Rock&Offa.


Novo izdanje Rock&Off turneje otvaraju Eric i Fran Vasilić nastupom u virovitičkom Horn Pubu ovog petka, a dan kasnije će u đakovačkom Kingu nastupiti Fran Vidović. Miriiam, Fran Vasilić i Eric koncerte su pripremili za Samobor 8. srpnja u sklopu manifestacije »Ljeto u Samoboru«, a 9. srpnja Šiza će nastupiti u Ozlju u sklopu programa Dnevni boravak na Kupi.


Eric će 15. srpnja nastupiti u šibenskom klubu Azimut, a Miriiam i Šiza 16. srpnja svirati u kultnom A3 klubu u Kninu. Krajem srpnja, Miriiam će se predstaviti i na pozornici Motovun Film Festivala, a Šiza će zaključiti Rock&Off turneju koncertom 20. kolovoza na Liburnia Film Festivalu koji ove godine slavi 20 godina postojanja.


Za pokroviteljstvo ove turneje zaslužni su Ministarstvo kulture i medija RH, glavni sponzor Rock&Offa Iskon, pokretač nagrade Hrvatsko društvo skladatelja te organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez.


– Gradovi poput Đakova, Knina i Ozlja prošle su godine dokazali da interes za ovakvim glazbenim novitetima ne živi samo u velikim sredinama. Sada se poznajemo, pa sa sigurnošću možemo reći da će druga Rock&Off ljetna karavana biti još veselija i brojnija. Uz odlične izvođače, ponekad i zanimljive kombinacije istih, publika na turneji može ponovno očekivati Iskonove glazbene poklone i zagarantirane dodatne trenutke zabave, dodaju iz Iskona.