Vežičke ljetne noći

Riječka zvečka i ovog je ljeta bila najveća kvartovska fešta: Veliko finale odsvirao je Grad

Robert Šimonović

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Svima dobro znani vežički park ispod East River bara, na križanju Kvaternikove ulice i Ulice Martina Kontuša, i ove je godine ugostio brojne glazbenike.Najveća riječka kvartovska fešta došla je svome koncu. U četvrtak je nastupom grupe Grad dovršeno šesto izdanje Riječke zvečke, odnosno Vežičkih ljetnih noći.


Najzaslužniji za organizaciju ovogodišnjeg festivala bili su predsjednik udruge RIKUP i kultni riječki bubnjar Alen Tibljaš, vlasnik Pajol bara na Pećinama Haris Tančica i Elena Živanović, marketing koordinatorica festivala.


Svima dobro znani vežički park ispod East River bara, na križanju Kvaternikove ulice i Ulice Martina Kontuša, i ove je godine ugostio brojne glazbenike.
Radilo se prvenstveno o glazbenicima lokalne scene zbog čitave situacije oko koronavirusa. Zvečku je otvorio riječki Jonathan, da bi potom uslijedili nastupi grupe Whitheads i Denis & Denis, Nene Belana i Fiumensa, bendova White on White, The Siids, My Buddy Moose, Edija Maružina i Bandita te u konačnici grupe Grad.


Foto Vedran Karuza


Posljednja koncertna večer bila je rezervirana za nastup starih rokera, momaka iz kultnog, urbanog i svima znanog Grada. Dean Škaljac na vokalu, Orijen Modrušan i Igor Stevanović na gitarama, Slobodan Bobo Grujičić na bubnjevima i novi basist Sergej Hofman zapalili su publiku, a od prvog tona bilo je jasno vidljivo da su dečki kojima je ovo bio prvi nastup nakon pet godina izbivanja sa scene, željni dobre svirke i razmjene energije s publikom.


Bend je proslavio 35 godina postojanja i pokazao da još uvijek imaju štošta reći, pokazati, otpjevati, odsvirati… Publika je bila uistinu mnogobrojna te jednako tako željna dobre svirke i zabave, a mjesto više tražilo se po obližnjim zidićima.


Na ulazu u park, svake koncertne večeri volonteri su vrijedno popisivali prisutne na evidencijsku listu te vršili dezinfekciju ruku u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama. Za unutarnju dezinfekciju organizma pobrinuli su se vrijedni konobari koji su na štandovima Pajol beach bara i Studio fooda posluživali piće i hranu žednima i gladnima.