Tvornica kulture

Koncertna atrakcija Eagles Of Death Metal po četvrti put stiže u Zagreb

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

U Hrvatsku ovoga puta dolaze u sklopu drugog dijela svjetske turneje kojom obilježavaju 24 godine djelovanja, u prvoj polovici iduće godine obići će 30 gradova u 19 zemalja diljem Europe. Nastup u Tvornici bit će jedini u regijiStari hrvatski gosti, Eagles Of Death Metal, vraćaju se po četvrti put u Zagreb i po drugi put u Tvornicu u petak 25. ožujka 2022. godine.


U Hrvatsku ovoga puta dolaze u sklopu drugog dijela svjetske turneje kojom obilježavaju 24 godine djelovanja, u prvoj polovici iduće godine obići će 30 gradova u 19 zemalja diljem Europe. Nastup u Tvornici bit će jedini u regiji.


“Onaj tko voli rock’n’roll treba izaći van u rock’n’roll. Osjećam se kao da sam bio zaključan godinama i spreman sam se pustiti s lanca. Eagles of Death Metal su se spremni opet uzdignuti” – poručio je frontman Jesse Hughes povodom polaska na novu turneju.
Prvi put u Zagrebu su nastupili 2009. godine u Boogaloou i isporučili nevjerojatno energičnu i zabavnu verziju garažnog rocka, boogieja, desert rocka, rockabilly metala, ili kako već sve rock kritičari nisu zvali glazbu četvorke iz Palm Deserta. O tom su se nastupu u krugovima zagrebačke rock publike dugo prepričavale priče i EODM i zagrebačka publika se otad otvoreno vole, pa nije čudo da su pozvani i na INmusic festival, pa samo osam mjeseci kasnije rasprodali i Tvornicu 2016. godine. Trebali su i prije, no krajem 2015. godine sudbina će htjeti da baš na njihovom koncertu u Parizu suludi islamski ekstremisti pobiju 89 ljudi i da bend jedva izvuče živu glavu odande. Frontman  Jesse Hughes nije se kasnije proslavio izjavama na tu temu i veličajući oružje pokazao da je mnogo manje liberalan negoli bi se to dalo zaključiti po njegovim pjesmama. No, publika željna dobre zabave nije se puno zamarala time, pa je bend brzo ušao u staru koncertnu rutinu.


Doduše, od „Zipper Down“ iz 2015. godine Eagles Of Death Metal kojeg je Hughes osnovao s vođom slavnijih (i ozbiljnijih) Queens Of The Stone Age Joshom Hommeom koji se i dalje vodi kao član benda, nisu izdali ništa novo. No, i to će se uskoro promijeniti, bend je najavio objavu novog EP-a sa šest pjesama, “Eagles of Death Metal Presents A Boots Electric Christmas” bit će objavljen 19. studenog. Na izdanju će dati doprinos blagdanskim klasicima poput “God Rest Ye Merry Gentlemen,” “Put A Little Love In Your Heart,” “Little Drummer Boy” ili “Little Town Of Bethlehem”. “O Holy Night” će biti snimljena u posebnoj a cappella verziji koju će uz njega pjevati i Josh Homme.


Postava za žive nastupe je uvijek bila dosta fluktuirajuća, sada bend na koncertima čine uz Hughesa band čine i Jennie Vee na bassu, Jorma Vik na bubnjevima i Joshua Jove na gitari. Na turneji će ih pratiti bend Bones UK.


Ulaznice u prodaju kreću u petak 1. listopada po cijeni od 150 kn. Ta cijena aktualna je do 30. studenog, a od 1. prosinca iznosit će 170 kn. Ostane li ih, na dan koncerta cijena ulaznica će biti 200 kn.