Premijera

Kolektiv Mrave brojim objavio singl i spot za pjesmu “Alkohol”

Slavica Mrkić Modrić

Foto promo

Foto promo

U toploj pjesmi o borbi, pobjedama i porazima gostuje Dara RaunaGara koja izvodi recital na raunagarskom dijelektu te Katia JurošRIJEKA – Po mnogočemu specifičan riječki bend imena Mrave brojim, polako ali sigurno »puni« nadolazeći album. Nova stvar proizašla iz spomenutog glazbenog kolektiva »singl« je nazvan »Alkohol«, zapravo topla i atmosferična pjesma koja progovara o borbi, o pobjedama i porazima.


Osim članova benda, u ovoj pjesmi gostuje i Dara RaunaGara koja izvodi recital na raunagarskom dijalektu, kao i već ustaljena suradnica Katia Juroš čiji je prateći vokal dodatna nijansa u slici raznolikosti.


Pitamo glasnogovornika benda Gospođo Pitomi – tko ili što je zapravo »Alkohol«. Je li to brkati tamničar, žena zanosne ljepote ili preplašeni dječak? Zaborav ili sjećanje? Bol ili sloboda? Pitanja koja promiču pored prozora u vlaku, u odrastanju, u životu? Odgovara:
– E, to morate otkriti sami. Činjenica je da je pjesma »Alkohol« istovremeno teška i lagana, romantična i gruba, ljekovita i bolna.


O videospotu koji prati novostvoreni »singl«, Gospođo Pitomi mogao bi pričati do sutra.– Što se tiče samog videospota, odlučili smo za pjesmu »Alkohol« napraviti svojevrstan eksperiment.


Naime želja nam je bila da povjerimo izradu videobroja nekome tko će napraviti potpuno svoje viđenje pjesme, nezagađeno bilo kakvim našim uplitanjem, našim idejama, naputcima, dati autoru spota bukvalno potpunu slobodu i otvorene ruke.


Pronašli smo Sanju Prodan i iznijeli joj našu zamisao koju je ona odmah i prihvatila. Pritajilli smo se i čekali. Spot smo vidjeli tek kada je bio gotov i doživjeli smo potpuni šok!


Sve nas je iznenadilo kako se jedna pjesma u različitim očima može protumačiti na različite načine što smatram odličnim. Oduševio me jedan sasvim novi, drugačiji pogled na istu pjesmu.


U potpunoj tišini napravila je upravo ono što smo i htjeli, njezino vlastito viđenje pjesme kojim smo mi jako zadovoljni i slobodno možemo reći da je eksperiment uspio iznad svih naših očekivanja.


»Alkohol« je ovim spotom dobio neki novi kontekst, novi pristup i otkrio nam novi pogled kojeg uopće nismo bili svjesni, kaže Gospođo Pitomi i dodaje da će album »soon«.