Cheer Up, Old Bugger

Kensington Lima imaju novu stvar u duhu prvaka americane, grupe Wilco

T.I.

Bend će 17. lipnja nastupiti u zagrebačkoj Laubi u sklopu Nesvrstani Boutique Art događanja, dok će 21. lipnja nastupiti na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila, u sklopu Let’s Rock 2 festivalaKensington Lima, hrvatska indie rock/americana skupina predvođena polovicom sve popularnijeg hrvatskog benda Valentino Bošković, Josipom Radićem nastavlja izbacivati pjesme sa svojeg drugog albuma koji bi se trebao pojaviti na mjesec.


Danas obavljena stvar zove se  singl “Cheer Up, Old Bugger”, u pomalo ciničnom, ali i ohrabrujućem tonu.


“Poruka je kako od lošeg uvijek može još i gore, zato se razvedri, stari jarče!” – objašnjava Josip Radić, autor pjesme te otkriva i gdje je pronašao inspiraciju za novi singl: “Ovo je jedna od onih pjesama koje obično nastanu nakon dobrog filma, serije ili knjige. U ovom slučaju, inspiraciju i zahvalnost dugujem Monty Python cirkusantima te autobiografiji frontmana Wilca, Jeffa Tweedyja, iz koje sam maznuo jednu rečenicu i ubacio je u pjesmu. Prvom prilikom odužit ću mu se litrom domaćeg maslinovog ulja, obećavam…”
Doduše, nije ovaj put maznuo samo jednu rečenicu iz Tweedyjeve knjige, već se i glazba u novoj stvari prilično čvrsto naslanja na ono što su njegovi Wilco radili na ranijim, nešto izravno rokerskijim albumima iz rane faze „Being There“ i „Summerteeth“.


Tekst i glazbu potpisuje Josip Radić, a producent je Jere Šešelja. Na pjesmi gostuje i Davor Capković na električnoj gitari, a sve je snimljeno u zadarskom studiju TwentyTwenty.


Osim novog singla i videospota, skupina za naredni period najavljuje i koncertnu aktivnost; 17. lipnja nastupit će u zagrebačkoj Laubi u sklopu Nesvrstani Boutique Art događanja, dok će 21. lipnja nastupiti na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila, u sklopu Let’s Rock 2 festivala.


Za Kensington Lima ovo je druga po redu nova pjesma u ovoj godini – ovome je prethodila “What Was That You Said”, objavljena u veljači. Od 2019. do danas bend je objavio ukupno šest singlova, kojim postepeno najavljuju drugi po redu studijski album, čija se objava očekuje ove jeseni.